O parte dintre utilizatorii de smartphone-uri BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si clienti ai operatorului de telefonie mobila Vodafone s-au confruntat vineri cu intreruperi ale serviciilor de e-mail si mesagerie instant ca urmare a unei defectiuni tehnice in sistemele grupului Vodafone, a anuntat vineri grupul britanic de telefonie, potrivit Bloomberg. Problema a fost generata de o eroare de router si serviciile isi vor reveni treptat la normal, a transmis Vodafone.

Telefon BlackberryFoto: Reuters

Bloomberg noteaza ca incidentul vine dupa doua alte intreruperi ale serviciilor BlackBerry in ultimele 16 luni si in contextul in care producatorul canadian Research in Motion se pregateste sa lanseze noi smartphone-uri cu noul sistem de operare BlackBerry 10 pe data de 30 ianuarie.

Wall Street Journal (WSJ) noteaza ca ultima intrerupere a serviciilor BlackBerry a avut loc in luna septembrie a anului trecut, in aceeasi luna in care Apple lansa cel mai avansat iPhone de pana acum - iPhone 5. Cea mai grava cadere a serviciilor BlackBerry a avut loc in luna octombrie 2011, cand serviciile de email, mesagerie instant si browsing au fost intrerupte pentru trei zile din Eruopa pana in America de Nord. RIM a promis ulterior ca isi va pune la punct serios infrastructura pentru a preveni repetarea unui asemenea incident.