Romtelecom a lansat marti o platforma, numita afacereataonline.ro, care permite companiilor mici si mijlocii sa-si dezvolte usor website-uri proprii, avand la dispozitie inclusiv un domeniu.ro personalizat, hosting si unelte pentru promovarea si monitorizarea rezultatelor prezentei online. Platforma este disponibila gratuit timp de un an, pentru orice companie. Panos Makris, directorul executiv comercial pentru Romtelecom si Cosmote a precizat ca platforma este o adaptare a unei solutii lansate anul trecut in Grecia si care in numai cateva luni a atras peste 10.000 de companii.

www.afacereataonline.roFoto: Romtelecom
  • "Acest produs a fost lansat prima data anul trecut, in Grecia, si se numea yourbusiness.gr. In numai cateva luni s-au raliat la aceasta solutie peste 10.000 de companii. Am luat ideea din Grecia si am adaptat-o nevoilor pietei din Romania. Credem ca este un produs relevant pentru intreprinderile mici si mijlocii, solutia fiind gratuita la inceput", a spus Panos Makris, directorul executiv comercial pentru Romtelecom si Cosmote.

Solutia se adreseaza oricarei companii care nu detine deja un website propriu. Utilizarea platformei este gratuita pentru primul an, permitand detinatorilor de afaceri sa-si personalizeze website-ul cu ajutorul unor tipare si texte predefinite, care pot fi mai apoi modificate de catre posesorul afacerii, conform caracteristicilor activitatii sale. Mai mult decat atat, platforma permite crearea de adrese e-mail pe respectivul domeniu, dar si dezvoltarea si transmiterea de newslettere pentru promovarea afacerii respective si uneltele necesare pentru analiza traficului de pe website-ul creat.

  • "Suntem constienti ca prezenta online poate deschide accesul catre noi categorii de public si noi clienti pentru afacerile mici si medii. Astfel, le oferim, gratuit, posibilitatea de a fi prezenti si online, ceea ce inseamna, concret, un domeniu .ro, hosting si instrumente de marketing. Stabilirea unei prezente online reprezinta o metoda de securizare a cresterii lor, acesta este de fapt obiectivul din spatele afacereataonline.ro", a spus Mihai Tudor, Director Executiv Comercial, segment business, Romtelecom.

Platforma do-it-yourself a fost dezvoltata de catre Romtelecom in baza serviciilor si infrastructurii deja existente, precum serverele si platforma BeOnline, unde vor fi gazduite website-urile create de companiile mici si mijlocii. La finalul anului de gratuitate, se va aplica o taxa lunara pentru gazduire. Conform oficialilor Romtelecom, tarifele lunare dupa primul an de gratuitate vor incepe de la 3 euro.

  • Colaborarea dintre Romtelecom si Cosmote in 2012: Divizia de business a Romtelecom a vandut cateva zeci de mii de SIM-uri Cosmote

Mihai Tudor a facut marti si o prezentare a colaborarii dintre Cosmote si divizia de business a Romtelecom in 2012.

  • "Colaboarea cu Cosmote a fost excelenta in 2012. S-a materializat la nivelul vanzarilor in primul rand si in crearea unor oferte comune. Numai anul trecut divizia de business a Romtelecom a vandut cateva zeci de mii de SIM-uri Cosmote. Romtelecom are sute de mii de abonamente vandute pe segmentul de business", a spus Mihai Tudor.

Acesta a mentionat ca anul trecut divizia de business a Romtelecom a incheiat un contract important cu T-Mobile Austria pe segmentul de business process outsourcing.

"Oferim servicii de call center pentru T-Mobile Austria de la centrul nostru din Brasov unde avem peste 50 de angajati care vorbesc germana si care ofera servicii de relatii cu clientii pentru T-Mobile Asutria", a precizat Panos Makris.

Grupul elen OTE controleaza in Romania companiile Cosmote si Romtelecom. Grupul german de comunicatii Deutsche Telekom este actionarul majoritar al OTE cu o participatie de 40% din actiuni.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%.