RCS & RDS, companie controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, va lansa marti, 29 octombrie, o emisiune de obligatiuni pe pietele externe pentru a atrage 350 milioane euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru refinantarea datoriilor existente, au declarat pentru Mediafax surse bancare. Fondurile atrase prin plasamentul de titluri, cu maturitate in 2020, vor fi completate de un nou imprumut la termen si de o linie de lichiditate, in vederea refinantarii datoriilor. La sfarsitul anului trecut, RCS&RDS avea datorii de peste 838,3 milioane de euro.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

JPMorgan este coordonatorul global al operatiunii, iar Erste Group, SocGen si UniCredit Bank actioneaza ca aranjori.

In urmatoarele zile vor fi organizate turnee de prezentare in Europa si Statele Unite, in vederea atragerii de investitori, potrivit surselor citate.

Contactati de Mediafax, reprezentantii RCS & RDS au refuzat sa comenteze informatiile.

Amintim ca in data de 7 mai 2013, actionarii RCS&RDS au hotarat cu majoritate de voturi intr-o Adunare Generala Extraordinara contractarea uneia sau mai multor finantari in valoare totala de pana la 800 milioane de euro sau echivalentul acestei sume in orice alta moneda, pentru o durata care nu va depasi 10 ani, potrivit unui document publicat in Monitorul Oficial. Astfel de finantari, se preciza in document, pot fi obtinute atat de la banci, institutii financiare, fonduri de investitii romanesti sau internationale (...) cat si prin intermediul pietelor internationale de capital, inclusiv, fara a se limita la emisiunea unor obligatiuni.