Posta Romana a incetat contractul cu sefa directiei juridice, Rosita Alexe, care va primi compensatii de 60.000 euro/Ministerul Comunicatiilor cere Corpului de Control al premierului sa verifice legalitatea compensatiilor din Posta Romana

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 16 mai 2014, 14:18 Economie | Telecom


30 de salarii compensatorii
Foto: Hotnews
 documente
(16 Mai 2014) PDF, 2MB
(16 Mai 2014) PDF, 2MB
Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a semnat in 14.05.2014 o decizie de incetare a contractului colectiv de munca cu Rosita Alexe, director executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane, care va primi in schimb o compensatie globala echivalenta cu drepturile banesti la care ar fi avut dreptul pe o perioada de 30 de luni, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Rosita Alexe a incasat anul trecut in aceasta functie 106.662 lei (aproape 8.900 lei/luna), ceea ce inseamna ca ea va primi o compensatie de aproape 267.000 lei (circa 60.000 de euro). Sindicalistii acuza ca peste 85% dintre salariatii Postei au venituri nete lunare intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse).

Potrivit unui document obtinut de HotNews.ro (vezi documentul atasat), Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a semnat in data de 14.05.2014 o decizie de incetare a contractului colectiv de munca cu Rosita Madalina Alexe, director executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane.

 • "In conformitate cu prevederile contractului individual de munca lit. L. Alte clauze, lit. d, are dreptul la o compensatie globala stabilita intr-un cuantum net ce reprezinta echivalentul net al drepturilor banesti la care ar fi avut dreptul pe o perioada de 30 luni", se arata in decizia semnata de Ion Smeeianu in data de 14 mai 2014.

UPDATE: Potrivit documentului obtinut de HotNews.ro, incetarea raporturilor de munca a fost solicitata de Rosita Alexe.

Aceasta a adresat in aceeasi zi conducerii 'rugamintea de a fi de acord cu incetarea raporturilor de munca incepand cu data de 15.05.2014, prin acordul partilor, in temeiul art. 55, lit. b din Codul Muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, va adresez rugamintea de a-mi plati toate drepturile banesti la care am dreptul potrivit Contractului individual de munca si legislatiei muncii'.

Demiterea lui Ion Smeeianu si a Rositei Alexe - una din principalele revendicari in cadrul protestelor postasilor / Smeeianu ar primi o compensatie de 72.000 de euro daca este indepartat de la sefia Postei

Amintim ca in cadrul protestelor recente care au scos in strada mii de postasi, demiterea directorului general, Ion Smeeianu, a directorului executiv, Rosita Alexe, si a restului trupei pe care domnul Smeeianu a adus-o de la Radiocomunicatii (n.r. Societatea Nationala de Radiocomunicatii - SNR) a fost una din principalele revendicari.

O alta cerinta a protestatarilor este "verificarea si eliminarea din contractele individuale de munca ale unor reprezentanti la varf ai CNPR, inainte de demiterea celor sus mentionati, a clauzei prin care si-au 'tras' dupa doi ani de activitate in CNPR, 30 de salarii compensatorii in cazul concedierii".

Sindicalistii acuza ca peste 85% dintre salariatii Postei au venituri nete lunare intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse).


Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, are un venit minim net de 6.000 de euro pe luna, ceea ce inseamna ca daca ar parasi conducerea Postei ar urma sa primeasca o compensatie in valoare de 72.000 de euro.

 • Contract de 600.000 de euro cu Ministerul Fondurilor Europene, atribuit prin procedura interna catre Casa de avocatura unde partener este sotul Rositei Alexe

In declaratie de interese a directorului executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane din Posta Romana, Rosita Alexe, se arata ca Ministerul Fondurilor Europene si Casa de Avocatura Mihaila si Asociatii (unde este partener Cosmin Alexe, sotul acesteia) au incheiat in 2 octombrie 2013 prin procedura interna un contract pe 2 ani in valoare totala estimata, fara TVA, de 600.000 de euro.

HotNews.ro a solicitat mai multe detalii catre Ministerul Fondurilor Europene privind procedura legala de atribuire a acestui contract si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

 • Posta Romana confirma incetarea relatiilor contractuale cu Rosita Alexe

Contactat de HotNews.ro, Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al Postei Romane a confirmat incetarea relatiilor contractuale cu aceasta:

"Doamna Rosita Madalina Alexe face parte din echipa de management a Postei Romane din anul 2012. Doamna Rosita Madalina Alexe conducea directia executiva juridic, control si resurse umane, din anul 2013. Relatiile contractuale intre CN Posta Romana S.A. si doamna Rosita Madalina Alexe au incetat, prin acordul partilor, incepand cu data de 15 mai 2014. Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidentiale si reprezinta acordul de vointa al partilor.

Contractul de mandat al Directorului General prevede acordarea a maxim 12 salarii compensatorii.

In urma declansarii protestelor sindicale, conducerea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) considera ca dialogul este cea mai eficienta cale pentru depasirea divergentelor aparute. In acest sens, incepand cu data de 13.05.2014, ora 12.00, au inceput discutiile dintre management si liderii sidicali, in cadru organizat, avand ca obiectiv prezentarea, discutarea si rezolvarea revendicarilor sindicale. In cadrul primelor intalniri dintre managementul Postei Romane si reprezentantii sindicali (care au avut loc in datele de 13 si 14 mai 2014) au fost prezentate si dezbatute revendicarile sindicale care au stat la baza protestelor din ultimele zile".


 • UPDATE Ministerul pentru Societatea Informationala a postat pe site la ora 14:00 urmatoarea informare de presa:

"Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a solicitat Corpului de Control al Primului Ministru sa verifice baza legala prin care sunt acordate la Compania Nationala Posta Romana (CNPR) compensarile salariale, in cazul parasirii companiei de catre reprezentanti ai echipei de management (director general, directori executivi, directori).

De asemenea, Ministerul pentru Societatea Informationala a solicitat reprezentantilor AGA si ai Consiliului de Administratie sa analizeze aceasta situatie. In cazul in care vor fi descoperite nereguli, aceasta situatie va semnalata organelor competente".


Contactati de HotNews.ro, reprezentantii MSI au spus ca "solicitarea catre Corpul de Control al Premierului a fost facuta in aceasta dimineata".

 • Ponta: Vinovati de conflictul de munca de la Posta sunt atat liderii sindicali, cat si managerii companiei

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Satu Mare, ca vinovati de conflictul de munca de la Posta sunt atat liderii sindicali, cat si managerii companiei, el atragand atentia ca acestia risca sa puna institutia pe butuci si sa-si piarda locurile de munca daca se mai continua in aceeasi maniera, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ponta: Daca se mai bat mult managerii cu liderii sindicali, o sa puna Posta pe butuci

 • Ministrul Razvan Cotovelea indeamna la dialog si aminteste ca se fac "eforturi sustinute in vederea obtinerii avizului Comisei Europene pentru convertirea in actiuni a datoriilor Postei in vederea privatizarii

Intr-un comunicat de presa transmis astazi, 16 mai 2014, Ministrul Pentru Societatea Informationala (MSI), Razvan Cotovelea considera ca situatia tensionata ce exista intre Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) si actuala conducere a Postei Romane trebuie sa inceteze cat mai curand, continuarea conflictului afectand fluxul de activitati, clientii din intreaga tara precum si incasarile zilnice cu efecte extrem de negative asupra companiei.

 • "Consider ca este necesara continuarea dialogului cu maxima responsabilitate intre management si sindicalisti pentru identificarea rapida a unor solutii viabile care sa vizeze continuarea activitatii companiei in vederea lansarii procesului de privatizare a acesteia. In acest sens, am solicitat convocarea de urgenta a Adunarii Generale a Actionarilor si am cerut ca in Consiliul de Administratie sa fie prezentat, in vederea analizarii, un raport privind impactul financiar al revendicarilor sindicale asupra evolutiei financiare a companiei si a prioritatilor investitionale.
 • Ne aflam in plin proces de relansare a privatizarii si facem eforturi sustinute in vederea obtinerii avizului Comisei Europene in ceea ce priveste convertirea datoriilor acumulate de Posta Romana in actiuni pentru a creste atractivitatea societatii in vederea privatizarii. In cursul zilei de ieri au avut loc discutii tehnice cu oficialii de la Comisia Europeana pe acest subiect. In plus, fata de aceste demersuri, impreuna cu ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, am invitat pentru luni, 19 mai a.c., conducerea societatii, membrii CA si reprezentantii salariatilor la o reuniune exceptionala de dialog social pentru a analiza modalitatea prin care se vor respecta prevederile legale. De asemenea, de acum incolo vor avea loc reuniuni informale periodice tocmai pentru a evita ca pe viitor sa mai asistam la asemenea situatii conflictuale," a precizat ministrul Razvan Cotovelea.

Amintim ca in 10 aprilie 2014, Ministrul Cotovelea declara ca "procesul de privatizare a Postei Romane va fi reluat imediat dupa primirea avizului Comisiei Europene (CE) asupra conversiei in actiuni a datoriilor de peste 242,5 milioane lei (aproximativ 56 milioane euro) pe care Posta Romana le are la bugetul de stat, care este asteptat imediat dupa Paste, iar ofertele preliminare ar putea fi depuse in perioada iunie-august 2014. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu fie primit avizul european, insa daca nu este primit autoritatile pot lua in calcul apoi listarea la bursa sau scheme de ajutor de stat".

Citeste si: Ministrul Cotovelea: Ofertele pentru privatizarea Postei Romane ar putea veni in perioada iunie-august 2014

 • UPDATE2 Ce spune Ministerul Fondurilor Europene despre contractul de 600.000 de euro

"Nu este vorba despre un contract, ci de un acord-cadru in cadrul caruia pana in prezent nu a fost semnat niciun contract subsecvent. Obiectul acordului-cadru consta in acordarea serviciilor de consultanta si reprezentare juridica in problematici decurgând din proiectele finantate din instrumente structurale. Procedura in baza caruia a fost atribuit si incheiat acordul-cadru a fost organizata conform prevederilor art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ceea ce inseamna ca s-a organizat o procedura prin norme procedurale interne aprobate prin ordinul de Ministrului Afacerile Europene. Invitatia de participare a fost publicata in data de 05.05.2012 pe site-ul www.maeur.ro la sectiunea „Anunturi de achizitii publice/invitatii de participare” si a putut fi accesibila tuturor operatorilor economici interesati. Urmare a publicarii invitatiei si documentatiei de atribuire au fost depuse si inregistrate la sediul Autoritatii Contractante 3 oferte. Una dintre acestea nu a indeplinit toate cerintele minime solicitate in cadrul documentatiei de atribuire, iar 2 oferte au fost declarate castigatoare incheindu-se un acord-cadru cu ambii ofertanti. Astfel cum am mai precizat pana in prezent Autoritatea Contractanta nu a fost semnat niciun contract subsecvent in cadrul acestuia".


Intrebat daca avea obligatia legala de a face licitatie tinand cont de valoarea contractului, Ministerul Fondurilor Europene a raspuns:

"Intr-o astfel de procedura Autoritatea Contractanta are obligatia de a aplica prezenta ordonanta de urgenta (OUG 34/2006) si se impune numai pentru contracte a caror valoare este mai mare sau egala cu cea prevazuta la art. 57 alin. (2) si se limiteaza la prevederile art. 35-38 si art. 56 si la aplicarea pe tot parcursul procedurii de atribuire a principiilor prevazute la art. 2 alin. (2). Contestatiile privind procedura de atribuire a contractelor de servicii din categoria celor incluse in anexa nr. 2B, a caror valoare este egala sau mai mare decât cea prevazuta la art. 57 alin. (2), se solutioneaza potrivit dispozitiilor cap. IX. In acest sens Ministerul Fondurilor Europene, la acea data Ministerul Afacerilor Europene, a organizat o procedura de atribuire publicand pe site-ul institutiei intreaga documentatie de atribuire".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8618 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  P.C.R. (Vineri, 16 mai 2014, 14:47)

  tyty [utilizator]

  Pile cunostinte si relatii. Plus cel mai probabil cotizatii la Partid. Nu conteaza care.
  • 0 (0 voturi)    
   60000 de euro?????? (Sâmbătă, 17 mai 2014, 17:27)

   shakira2van1249754240118 [utilizator] i-a raspuns lui tyty

   Pai... Matei Bratianu ce face? Ca el este Seful Sindicalistilor de la POSTA! Accepta sa dea oamenii afara, si este de acord ca direcorii sa ia salarii compensatorii?
   Ai vazut vreun romanas de-al nostru care sa poata negocia
   "asa de bine"?
   Sa vedem care este "originea Madalinei Alexe ROSITA". Cine este in spatele ei. Ca stim cu totii ca in spatele unei femei puternice /// sta un barbat puternic.
   Pana la urma este vorba tot de o forma de a "trai" sa nu zic fura din banul statului.
   Numai ca in epoca Marinarului capara be_se, iar oaia trage ponoasele. Asa ca vor plati cei multi si oropsiti, cei care lucreaza la ghisee, cei care umbla pe strazi sa ne mai aduca un pic de lumina in casa cand ne inmaneaza corespondenta, ajutorul de somaj, ajutorul social sau pensia.
   Dar poate oamenii astia merita sa sufere, ca ne aduce si SOMATIILE pentru plata taxelor si impozitelor.
 • +7 (7 voturi)    
  De ce trebuie (Vineri, 16 mai 2014, 14:55)

  MoemBius [utilizator]

  Sa platesc eu din banii lu desteapta asta frate?
  Ce a facut ea pentru mine personal?
  CINE i-a semnat contractul de angajare cu 60000 de euro in caz de concediere lu super inteligenta asta ?

  ASA NU SE MAI POATE FRATILOR!
  E HOTIE PE FATA!
  • +5 (5 voturi)    
   era parca, o lege.... (Vineri, 16 mai 2014, 15:38)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   emisa de boc, care limita salariul in institutiile statului.......de ce curtea de conturi sau alte institutii de control ale guvernului, ale parchetului , nu se autosizeaza........se vede ca suntem o tara condusa numai de hoti, excroci si alti delicventi.
   • +3 (3 voturi)    
    Nu se mai poate (Vineri, 16 mai 2014, 18:00)

    MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

    Cu astfel de nesimtiti!
    O tara intreaga se chinuie cu salariul ala minim pe economie tras de par si de tot ce se poate si unii angajati si la stat inca (daca era la privat ma durea in coltz) beneficiaza in caz de demitere de 60000 de euro
    Un calcul simplu amaratul ala cu salariul minim pe economie ar trebui sa traiasca 10 vieti sa poata lua un imprumut de 60000 de euro de la banca si astuia ii facem cadou asa ca e isteatza!
    Bai frate nu aveam nimic impotriva daca era ceva absolvent de Harvard sau MIT sau ceva premiant nu neaparat Nobel da ceva care sa promita macar daca nu sa faca ceva relevant pentru tara asta da ea saraca in afara de matreatza nu cred ca a produs absolut nimic pentru tarisoara asta!
    NU am nimic cu persoana in cauza nici nu o cunosc dar MODELUL e strigator la cer!
    Pai sa imi faca si mie clauza in caz de demitere sa primesc 60000 de euro si nu mai comentez nimic!
    Sa ma ierte Dumnezeu dar in stilul asta noi NU ne mai vedem vindecul ever si jamais!
    Sanatate!
 • +7 (7 voturi)    
  mostra (Vineri, 16 mai 2014, 15:15)

  Gobelin [utilizator]

  de management corporatist profesional marca PSD.
 • +4 (4 voturi)    
  =)) (Vineri, 16 mai 2014, 15:20)

  dandra [utilizator]

  Romani, va intrebati unde sunt banii dvs?
  Nu mai stiu cine a zis ca cea mai buna afacere este cea cu statul.
  Banii "prostilor" sunt multi si usor de accesat.
  Lasand gluma reala deoparte, ce a facut acea tanti de merita aceste compensatii? A descoperit vreo metoda de a clona vreun ficat sau a descoperit perpetuum mobile?
  Aloooo, DNA, as dori sa raportez o marsavie.
  • +1 (1 vot)    
   DNAule (Vineri, 16 mai 2014, 18:02)

   MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Eu te anunt pe aceasta cale CA NU PLATESC nici un sfantz pentru gagica asta!
   Asa ca din banii mei NU opriti nici un ban!
   Si daca nu va ocupati de acest abuz va anunt ca NICI pe voi nu va mai platesc incepind din momentul de fata pentru ca nu va faceti datoria!
 • +2 (2 voturi)    
  WTF.. (Vineri, 16 mai 2014, 15:44)

  hot news [utilizator]

  Teoretic aici nici macar nu e vorba de o concediere. In decizia de incetare scrie clar ca, contractul de munca a incetat ca urmare a acordului partilor.
  Probabil o sa aiba nevoie de vreo 30 de luni pana isi gaseste ceva mai bun si pana atunci obrazul subtire cu cheltuiala se tine, nu?
  • +1 (1 vot)    
   Pai daca tot a fost (Vineri, 16 mai 2014, 18:01)

   MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   ANGAJATA pe bune adica e competenta sa se angajeze frate in 2 zile nu in 30 de luni!
 • +1 (1 vot)    
  60 000 EUR (Vineri, 16 mai 2014, 15:53)

  DaniAndi [utilizator]

  Cam cat i-ar trebuit unui roman "mediu" sa stranga 60 000 EUR ?

  - 5 ani ?
  - 10 ani?
  - 20 ani?
 • +1 (1 vot)    
  cuum? (Sâmbătă, 17 mai 2014, 2:45)

  rezis [utilizator]

  'Ministerul Comunicatiilor cere Corpului de Control al premierului sa verifice legalitatea compensatiilor din Posta Romana'! Asta e de cascadorii risului!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by