Procedura de autorizare a furnizarii serviciilor de programe audiovizuale va fi simplificata

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2015, 12:46 Economie | Telecom

 documente
(05 Mar 2015) PDF, 173KB
Procesul de eliberare a actelor administrative necesare autorizarii furnizarii serviciilor de programe audiovizuale de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va fi simplificat, potrivit unui proiect de decizie scos in dezbatere publica joi de autoritate. Una dintre modificarile propuse este ca in cazul modificarii licentei de emisie a unui furnizor ca urmare a modificarii datelor de identificare ale acestuia, ANCOM sa actualizeze automat, in 15 zile, si autorizatia tehnica a furnizorului.

Pentru furnizarea serviciilor de programe audiovizuale in Romania, un furnizor trebuie sa detina o licenta audiovizuala eliberata de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), iar de la ANCOM trebuie sa primeasca o licenta de emisie in cazul transmisiilor in format analogic sau o licenta de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru in cazul transmisiilor serviciilor de programe de televiziune in sistem digital terestru, precum si autorizatia tehnica corespunzatoare.

ANCOM a lansat joi spre consultare publica un proiect de decizie pentru modificarea procedurii de autorizare a furnizarii serviciilor de programe audiovizuale, in scopul clarificarii conditiilor de eliberare, modificare si prelungire a licentei de emisie sau a documentelor ce sunt strans legate de licenta de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru (autorizatia tehnica si autorizatia de asignare a frecventelor).

Astfel, ANCOM propune clarificarea art. 3 din Decizia nr. 629/2010 astfel incat utilizarea efectiva a frecventelor radio sa fie permisa dupa obtinerea si a autorizatiei tehnice, asa cum este prevazut si in Legea audiovizualului.

In cazul modificarii licentei de emisie a unui furnizor ca urmare a modificarii datelor de identificare ale acestuia, ANCOM va actualiza automat, in 15 zile, si autorizatia tehnica a furnizorului.

O alta modificare propusa de ANCOM se refera la majorarea termenului limita pentru depunerea solicitarilor de prelungire a termenului de valabilitate a licentelor de emisie, de la 30 la 45 de zile calendaristice. Aceasta prelungire este necesara pentru a acorda titularilor posibilitatea de a se incadra in termenul stabilit si cu prezentarea licentei audiovizuale prelungite in mod corespunzator de catre Consiliul National al Audiovizualului.

De asemenea, o alta modificare propusa este ca verificarile tehnice ale statiei de emisie ce sunt efectuate de ANCOM sa se faca in termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii sau completarii, dupa caz, a documentatiei prezentate de catre furnizori pentru acordarea autorizatiei tehnice.

Toate modificarile propuse in acest proiect pot fi consultate aici, iar observatiile si propunerile sunt asteptate pana la data de 6 aprilie 2015.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

339 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri