Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat marti numirea lui Florin Petrescu in functia de director de resurse umane si membru in echipa executiva de management, incepand din 6 iunie 2016. In prezent, Florin Petrescu este HR Director in cadrul Citibank pentru grupul de tari format din Rusia, Ucraina si Kazahstan, care insumeaza 4.000 de angajati. Vodafone Romania avea peste 3.000 de angajati la 31 martie 2016.

Florin PetrescuFoto: Vodafone Romania

Florin Petrescu a lucrat pentru Citi timp de 16 ani, perioada in care a detinut mai multe roluri de coordonare in domeniul resurselor umane la nivel national si regional, atat in birourile companiei din Romania si din Marea Britanie, cat si din alte tari. A urmat un master in Management international de resurse umane la Cranfield School of Management din Marea Britanie.

Florin Petrescu il inlocuieste pe Arun Krishnamurthy, al carui mandat in pozitia de HR Director al Vodafone Romania se incheie la 1 iulie 2016. Arun Krishnamurthy detine aceasta functie din iulie 2013 si a avut un rol important in modelarea structurii regionale si in pregatirea noului sediu central al companiei.

Veniturile Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, au crescut cu 5,6% pana la 688,4 milioane euro in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii martie 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti operatorul. Vodafone a pierdut peste 2100 de clienti de servicii mobile in ultimele trei luni, insa a castigat pe serviciile de voce, internet fix si m2m, astfel ca la sfarsitul lunii martie din acest an avea un numar total de 9.120.145 de clienti (utilizatori de servicii mobile, de voce si internet fix si m2m), in crestere cu 18.853 clienti fata de trimestrul precedent.