In 18 mai 2016, in cadrul primei sesiuni a Zilei Comunicatiilor 2016, domnul ministru Marius Bostan anunta inceperea preparativelor pentru primul proiect pilot de oras inteligent in Alba Iulia, care urmeaza a fi lansat in septembrie 2016 si finalizat in anul 2018, cand se vor aniversa 100 de ani de la mare unire.

Nicolae OacaFoto: Hotnews

A fost un anunt pe care il asteptam de mai multa vreme si care iata a venit in cadrul celui mai vechi si cunoscut eveniment de telecomunicatii din Romania - Ziua Comunicatiior.

Este un anunt care da sperante industriei - operatorilor de telecomunicatii, furnizorilor de echipamente si aplicatii, care deja au experimentat diferite solusii sau chair mici proiecte pilot (Telekom) dar si societatii, romanilor speranta unei societati mai bune, mai eficiente, mai ecologica.

Pentru demararea acestui proiect pilot domnul ministru a anuntat o perioada de consultari cu industria cu scopul stabilirii unui 'plan de afaceri', adica a unor reguli, proceduri, care sa stea la baza acestui demers.

Una dintre probleme ar putea fi ce aplicatii sau facilitati sa fie incluse in acest proiect, alegerea acestora depinzand de cazul particular al orasului Alba Iulia, de ofertele industriei, dar si de costurile de implementare. Zonele de interes ar putea fi grupate in inovare digitala, asistenta sociala, mobilitate urbana, energie, educatie, sustenabilitate.

Continuare pe http://nicolaeoaca.blogspot.ro