Autoritatea nationala de reglementare in comunicatii (ANCOM) a demarat o licitatie deschisa pentru realizarea unui sistem IT de inventariere la nivel national a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora, contract cu o valoare estimata cu TVA de 10,8 milioane lei (aproape 2,5 milioane euro), potrivit datelor publicate joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul va fi finantat din fondurile proprii ale autoritatii.

Arhitectura sistem ITFoto: ANCOM
  • "Obiectivul general al proiectului este reprezentat de realizarea indeplinirii obligatiilor ce decurg din dispozitiile art. 35 alin (2) din Legea 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice. Astfel, ANCOM ii revine obligatia realizarii unui inventar al retelelor publice de comunicatii electronice si al elementelor de infrastructura asociate acestora, inventar ce va contine inclusiv informatii complete privind dezvoltarea si localizarea geografica a acestora. In acest sens, ANCOM a emis decizia nr.1644/2014 privind stabilirea formatului si a modalitatii de transmitere a informatiilor privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice", se arata in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

Una dintre conditiile obligatorii cerute unui ofertant pentru a participa la licitatie este dovada ca 'in baza a maxim 3 (trei) contracte, a efectuat in ultimii 3 (trei) ani livrari de sisteme informatice de tip Network Inventory (Inventar de retea) in domeniul telecom a caror valoare cumulata este de cel putin 5.400.000,00 Lei, fara TVA, sau echivalent in valuta".

Termenul de implementare a sistemului IT este de 550 zile incepand de la data atribuirii contractului. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 septembrie 2016. Data limita de evaluare a ofertelor este 10 octombrie 2016.