Orange Romania a inregistrat in primele sase luni din acest an venituri in valoare de 475,9 milioane euro, in crestere cu 4,9% fata de perioada similara din 2015, potrivit datelor anuntate marti de grupul francez. Pe de alta parte, in aceeasi perioada de referinta, liderul pietei locale de comunicatii mobile a ajuns la 9.846.000 clienti (n.a SIM-uri valabile), in scadere cu 359.000 de clienti. Operatorul precizeaza ca 1.600.000 de clienti utilizeaza servicii 4G, cu o crestere de 2,8 ori comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Liudmila Climoc, CEO Orange RomaniaFoto: Hotnews
  • "Am incheiat prima jumatate a anului cu o performanta comerciala si financiara solida, consolidand pozitia de lider a companiei pe piata serviciilor mobile. In contextul unei piete extrem de competitive pe pret, strategia noastra este sa asiguram cea mai buna experienta prin acoperirea si performanta retelei, prin diversitatea ofertelor si prin profesionalism si expertiza in servicii de asistenta in toate punctele de interactiune. Clientii nostri vor descoperi promisiunea calitatii Orange indeplinita si in noile servicii pe care le vom lansa in perioada urmatoare", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange Romania.

Alte detalii din comunicatul Orange:

  • Traficul de date mobile 4G continua trendul ascendent, fiind de 4 ori mai mare in prima parte a anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii interesului pentru terminalele 4G si al ofertelor avantajoase la achizitia de terminale si servicii 4G din portofoliul Orange. In acest context, in luna iunie, baza de terminale 4G s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului anterior. In prima jumatate a anului 2016 am vandut cu 32% mai multe smartphone-uri decat aceeasi perioada a anului trecut, iar ponderea clientilor care prefera telefoanele inteligente a crescut de la 54% anul trecut, la 68% anul acesta.
  • Orange continua sa ofere cea mai extinsa acoperire pentru serviciile 4G, reteaua 4G fiind disponibila pentru 74% din populatia totala a tarii si 96,5% din populatia urbana, in peste 5000 de localitati.
  • Serviciul de televiziune prin satelit, Orange Home TV continua sa atraga tot mai multi clienti, ajungand la finalul lunii iunie la peste 305.000 abonati.

Operatorul da cateva detalii si despre rezultatele acordului cu Telekom in baza caruia 'in luna mai a lansat serviciile de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca acoperirea sa fie extinsa pana la finalul anului, in zonele urbane din restul tarii'.