Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications si al RCS&RDS, a fost instiintat in mod oficial in data de 16 mai 2017 de catre DNA cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acesta in calitate de suspect, in legatura cu savarsirea infractiunii de spalare de bani, a anuntat miercuri pe bursa Digi Communications, compania mama a RCS&RDS. Este vorba de investigatia privind acordarea a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, in care mai sunt urmariti penal Mitica Dragomir, (fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dar si firma RCS&RDS si persoane din managementul companiei.

Serghei Bulgac, seful DIGIFoto: AGERPRES

Anuntul facut miercuri 17 mai de Digi Communications:

  • "Dupa cum a fost adus la cunostinta investitorilor de catre Societate in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017 si in cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 (impreuna, in cele ce urmeaza, 'Prospectul'), Directia Nationala Anticoruptie din Romania ('DNA') a instiintat in mod oficial (i) la data de 5 mai 2017, actuali si fosti membri ai conducerii societatii RCS & RDS S.A., filiala principala a Societatii, cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acestia, in calitate de suspecti in legatura cu savarsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, in legatura cu un contract de asociere in participatiune incheiat in anul 2009 intre RCS & RDS S.A. si Bodu S.R.L., avand drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflata in Bucuresti si (ii) la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de aceasta in calitate de suspect, in cadrul anchetei in curs cu privire la aceleasi fapte.
  • La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societatii si al RCS & RDS S.A., a fost instiintat in mod oficial cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acesta in calitate de suspect, in legatura cu savarsirea infractiunii de spalare de bani. Posibilitate intamplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul Prospectului.
  • Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS S.A. si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea. In prezent Societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferinta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente".

Procurorii DNA au anuntat in data de 5 mai ca au inceput urmarirea penala fata de Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, Ioan Bendei, administrator RCS-RDS (dare de mita si spalare de bani) si Alexandru Oprea, la data faptelor directorul general RCS-RDS, in dosarul privind acordarea a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Anuntul oficial privind urmarirea penala a lui Ioan bendei, unuia dintre cei mai influenti oameni din RCS, a venit chiar in momentul in care Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, se pregatea pentru listarea pe bursa.

Actiunile Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, au intrat la tranzactionare marti, 16 mai, pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale (IPO) derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca, potrivit BVB. Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei / actiune, ceea ce inseamna ca valoarea ofertei a fost de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

Potrivit datelor BVB, pretul mediu de tranzactionare a unei actiuni Digi a fost marti 42 lei, in conditiile in care pretul minim a fost de 41 lei, iar pretul maxim de 43,6 lei.

Miercuri, 17 mai, pretul actiunilor DIGI este in scadere. La ora 11:28, pretul mediu al unei actiuni era de 40,5 lei.