Purtatorul de cuvant al Parditului Social Democrat (PSD), Adrian Marius Dobre, a fost numit, la 7 august, administrator in cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), conform datelor operatorului telecom, informeaza Profit.ro. SNR este controlata integral de stat, prin Ministerul Comunicatiilor. Decizia Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) publicata pe site-ul SNR arata ca Adrian Marius Dobre a fost numit temporar in aceasta pozitie, respectiv 'pana la implementarea OUG 109/2011' privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Adrian DobreFoto: Agerpres

In aceeasi zi in care Adrian Marius Dobre a fost numit administrator al Consiliului de Administratie la SNR, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a decis revocarea lui Gheorghe Cocheci din aceeasi functie, se arata in documentul cu hotararile luate de AGA SNR in anul 2017 (vezi fisierul atasat).

Potrivit Profit.ro, 'Dobre a fost numit purtator de cuvant al PSD in luna februarie a acestui an, pozitie ramasa vacanta din martie 2016, dupa ce Gabriela Firea a renuntat pentru a se ocupa de campania electorala in alegerile locale.

In luna ianuarie a acestui an, Dobre a fost numit din nou in functia de secretar de stat la Ministerul Muncii. Revocarea din functie a avut loc in luna iunie. Anterior, el mai ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Muncii in perioada iulie 2015 - martie 2016, cand a fost revocat de Dacian Ciolos. Cu afaceri de 258,6 milioane de lei in 2016, SNR este cel mai mare jucator local in domeniul broadcasting-ului (difuzare si transport programe radio si TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, SNR este furnizor de retele si servicii de comunicatii, transfer de date si Internet'.