Tribunalul Bucuresti a dat, din nou, castig de cauza Postei Romane in fata Fondului Proprietatea (FP), respingand miercuri, 6 decembrie, contestatia formulata pe cale presedintiala de actionarul minoritar cu privire la schimbarea administratorilor si a conducerii operatorului postal, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Postei. Pe cale civila, Tribunalul a respins in 23 noiembrie contestatia FP, decizie executorie. 'Prin respingerea, inca o data, a pretentiilor FP, atat noul Consiliu de Administratie al Postei cat si toate actele emise de acesta sunt considerate legale si puse la adapost de orice fel de contestatii.", sustin oficialii Postei.

Elena PetrascuFoto: Hotnews
  • "Tribunalul Bucuresti a respins miercuri, 6 decembrie, cererile Fondului Proprietatea, formulate pe cale de ordonanta presedintiala. In consecinta, Hotararea AGA nr. 36 din 28.09.2017 (prin care este numit noul Consiliu de Administratie CNPR) respecta legea si isi produce in continuare efectele.", au declarat pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane.

Fondul Proprietatea a contestat in instanta, luna trecuta, schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administratie al Postei Romane, care fusesera numiti conform legislatiei privind guvernanta corporativa in intreprinderi.

Redam mai jos precizarile Postei Romane cu privire la evolutia acestui litigiu:

"Contestarea in instanta din partea Fondului Proprietatea a fost depusa la Tribunalul Bucuresti atat pe cale de ordonanta presedintiala cat si pe cale de proces civil.

Pe data de 23 noiembrie a.c. Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Postei, prin respingerea ca nefondate a pretentiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). Astazi, Posta Romana inregistreaza a doua victorie in fata Fondului. Un alt complet de judecata respinge cererile actionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotararii AGA prin care sunt revocati din functie trei membri din CA-ul companiei nationale.

Ce solicita Fondul Proprietatea:

  • Hotararea AGOA nr. 36/2017 este nelegala - incalca mai multe prevederi ale legii 31/1990.
  • Suspendarea Hotararii 36/2017 pe motiv ca aceasta ar produce 'pagube iminente' companiei. Ca exemple, FP a invocat inclusiv numirea doamnei Elena Petrascu pe functia de Director General in locul lui Rares Stanciu.

Decizia Tribunalului Bucuresti din 23 noiembrie a.c. este executorie. Prin urmare atat Hotararea AGOA nr. 36/2017 cat si componenta noului Consiliu de Administratie al Postei sunt publicate in Monitorul Oficial. Instanta a decis ca solicitarile Fondului sunt inadmisibile.

Prin respingerea, inca o data, a pretentiilor FP, inclusiv pe cale de ordonanta presedintiala, atat noul CA al CNPR cat si toate actele emise de acesta sunt considerate legale si puse la adapost de orice fel de contestatii."

Reprezentantii Fondului Proprietatea au declarat pentru HotNews.ro in data de 23 octombrieca "Fondul Proprietatea a contestat in instanta schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administratie al Postei Romane, care fusesera numiti conform legislatiei privind guvernanta corporativa in intreprinderi."

Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a convocat in luna septembrie a acestui an Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), care a decis revocarea a trei membri: Dante Stein, Bogdan Matei si Bogdan Patriniche, acuzati de management defectuos care a condus la acumularea de datorii mari intr-o perioada scurta de timp. Dante Stein ii scrisese Ministrului Sova ca Posta se se afla in iminenta incapacitate de plata.

Membri provizorii in CA au fost numiti Adrian-Daniel Gavruta - secretar general adjunct in Minister si Carmen-Mihaela Danet - director general al Directiei Generale Economice din Minister.

Schimbarea a fost solicitata de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova:

  • "Mi s-a parut extrem de degradant sa scrii Ministrului ca, o companie cu 25.000 de angajati, care duce si pensiile, se afla in situatia de a intra in incapacitate de plata la 15-16 septembrie, daca nu intervine pe langa Guvern pentru a gasi o solutie de modificare a Codului Fiscal si amanarea platii datoriilor. Deschidem imediat o noua procedura de selectie pentru tot Consiliul de Administratie si suntem pregatiti sa facem fata si unor posibile confruntari in justitie cu cei care se simt afectati de masurile luate astazi", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Lucian Sova, inainte ca schimbarile sa fie facute in AGA Postei Romane.

Pentru detalii citeste: EXCLUSIV/UPDATE Statul a schimbat joi patru din cei sase administratori ai Postei Romane: Vom demara imediat procesul de selectie pentru toti membrii din CA si suntem pregatiti si pentru confruntari in justitie