Apple a inregistrat venituri si un profit record in primul trimestru al anului fiscal 2008 (ultimele trei luni din 2007), insa estimarile producatorului american pentru urmatorul trimestru sunt sub asteptarile pietei, titreaza BBC. Vanzarile de iPhone-uri, iPod-uri si computere Macintosh au avut cresteri record, profitul net al companiei depasind valoarea de 1,58 miliarde dolari, in crestere cu 57% fata de perioada similara din anul anterior.

Vanzarile de telefoane iPhone, model lansat pe piata americana in luna iunie a anului trecut, au atins 2,3 milioane unitati in primul trimestru fiscal 2007-2008 (ultimele trei luni ale anului trecut).

Potrivit Financial Times, in urma acestor vanzari, numarul total de telefoane iPhone vandute de la lansarea pe piata in luna iunie a anului trecut, a ajuns la peste patru milioane dispozitive. In aceeasi perioada, Apple a livrat peste 2,3 milioane de computere Macintosh, cu 44% mai mult decat perioada similara a anului anterior. Nu in ultimul rand, Apple a vandut 22 milioane de iPod-uri in ultimele trei luni ale anului 2007, doborand recordul de vanzari inregistrat in perioada sarbatorilor din 2006.

Apple a obtinut venituri de 9,6 miliarde dolari si un profit net de 1,58 miliarde dolari sau 1,76 dolari pe actiune. Estimarile companiei pentru trimestrul doi insa sunt sub asteptarile pietei, fapt care a dus si la scaderea cotatiei actiunilor Apple. Seful Apple, Steve Jobs, a anuntat marti ca pentru trimestrul doi al anului fiscal 2008 se asteapta la venituri de circa 6,8 miliarde dolari, respectiv la un castig de 0,94 dolari pe actiune. Financial Times noteaza ca analistii de pe Wall Street se asteptau la venituri de 6,98 miliarde dolari, respectiv un castig de 1,08 dolari pe actiune.