Vodafone Romania efectueaza in perioada 26 februarie–3 martie 2008 lucrari de modernizare la unele dintre echipamentele radio 3G din Bucuresti, fapt care ar putea duce la scaderea vitezei pentru transferul de date mobile, in unele zone ale Capitalei, a anuntat marti operatorul. Lucrarile de modernizare sunt o etapa importanta in dezvoltarea retelei 3G broadband a Vodafone Romania si in trecerea catre o retea bazata in totalitate pe protocol IP.

Potrivit informatiilor companiei, traficul de voce nu va fi afectat, insa serviciile de video telefonie vor fi partial intrerupte, in zonele si in intervalele orare respective. Lucrarile de modernizare vor dura aproximativ sase ore in zilele de 26, 27, 28, 29 februarie si 2, 3 martie, incepand cu ora 7 dimineata, in diferite zone ale Capitalei.

Astfel, lucrarile vor avea loc marti, 26 februarie si miercuri 27 februarie in zonele Eroilor si Cotroceni, joi, 28 februarie – in mai multe cartiere din vestul si sud-vestul Capitalei, precum Crangasi, partial Militari, Margeanului, Salaj, Mall Berceni, Resita, vineri, 29 februarie –Mihai Bravu, Dristor, Popa Nan, duminica, 2 martie – in zone din centrul Capitalei, precum Piata Victoriei, Camera de Comert, Maria Rosetti, Hotel Howard Johnson, iar luni, 3 martie – in zona Romexpo si Baneasa Nord.