Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat joi semnarea unui acord in domeniul serviciilor de Internet mobil cu Orange, divizia de telefonie mobila a France Telecom, informeaza Reuters. Cele doua companii s-au inteles asupra termenilor contractului, pentru care au semnat la inceputul acestui an un memorandum, potrivit unui purtator de cuvant al Nokia.

Memorandumul de intelegere, semnat in februarie 2008, stabilea o cooperare intre cele doua companii pentru elaborarea de servicii cu valoare adaugata precum servicii de definire a locatiei, harti, publicitate mobila si jocuri.

Potrivit unui comunicat de presa al Nokia, cele doua companii au stabilit un parteneriat pe trei ani, care va implica printre altele introducerea a 10 noi telefoane Nokia in portofoliul Orange Signature.

Orange si Nokia vor lansa o gama de servicii multimedia integrate, disponibile pe noile modele de telefoane Nokia care vor fi lansate pe noua piete mari, in a doua jumatate a anului 2008.

De asemenea, cele doua companii vor colabora in zona de marketing pentru a sustine lansarea unor noi telefoane si dezvoltarea aplicatiilor multimedia. Spre exemplu, platforma Mobile Maps (Harti Mobile) a Nokia si tehnologia GPS vor fi incorporate in mai multe telefoane din portofoliul Nokia si Orange Signature pentru a permite navigarea si cautarea pe baza de locatie, precum si dezvoltarea serviciilor de publicitate.

Pana in 2010 cele doua companii intentioneaza sa creeze o comunitate de 10 milioane de utilizatori Orange activi ai serviciului Mobile Maps pe telefoanele Nokia.