ANRCTI a primit luni doua contestatii in privinta modului in care au fost evaluate ofertele pentru noua licenta de comunicatii mobile, din partea Saudi Oger si Tactical Networks, evaluarea acestora urmand a se face cu maxim de operativitate, au declarat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Saudi Oger (proprietarul Zapp), Tactical Networks (firma controlata de Posta Romana si Euroweb Romania), NetPoint (firma controlata de RCS&RDS) si Romtelecom au participat la procedura de acordare a acestei licente, al carei castigator a fost declarat Romtelecom. Pe de alta parte, Hotararea de Guvern privind desfasurarea acestei proceduri este atacata in prezent de catre Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil.

Contestatiile depuse ar putea teoretic sa schimbe rezultatul procedurii de acordare a acestei licente, daca sunt considerate drept intemeiate.

Pe 8 septembrie, autoritatea de reglementare in comunicatii a desemnat Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Una dintre cele patru oferte depuse, respectiv cea a firmei NetPoint, controlata de RCS&RDS, a fost descalificata pe motiv ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini in forma specificata.

In acelasi timp, Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente a fost atacata in instanta in luna iulie a acestui an de catre Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil. Dupa mai multe amanari ale luarii unei hotarari, procesul a fost recent suspendat si trimis catre Curtea Constitutionala, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Romtelecom. Operatorii si-au exprimat intentia de a continua actiunea in justitie in acest caz.