Producatorul taiwanez HTC se asteapta sa vanda pana la doua milioane de telefoane G1, primul terminal mobil care ruleaza pe platforma open-source Android a Google, prin magazinele T-Mobile de pe piata americana, pana la sfarsitul anului 2009, sustin surse din cadrul companiei citate de Taiwan Economic News, preluate de Cellular-News. HTC se mai asteapta ca vanzarile recent lansatului telefon sa genereze venituri de circa 560 milioane dolari anul viitor.

Estimarile privind vanzarile G1 sunt semnificativ mai mici decat cele ale iPhone, insa Motorola si alti producatori lucreaza in prezent la lansarea unor telefoane cu Android.

In afara de T-Mobile USA, operatorul de telefonie mobila taiwanez, Chunghwa Telecom negociaza in prezent comercializarea G1 pana la sfarsitul acestui an. Recent, firma de cercetare Strategy Analytics a estimat ca telefoanele cu Android vor reprezenta circa 4% din numarul total de smartphone-uri care vor fi vandute pe piata americana in ultimul trimestru din acest an.

Compania de cercetare estimeaza vanzarea a circa 10,5 milioane de smartphone-uri in trimestrul patru din 2008 pe piata din Statele Unite ale Americii.

Google, T Mobile si producatorul taiwanez HTC au lansat luna trecuta la New York telefonul G1, primul care utilizeaza platforma open-source Android al Google. Telefonul costa 179 de dolari cu abonament de voce si date pe doi ani. Terminalul va fi in magazinele T Mobile din SUA din ultima decada a lui octombrie, in Marea Britanie va aparea in noiembrie, iar in alte tari din Europa in 2009.