INTERVIU: Gabriel Sandu, Ministrul Comunicatiilor: Ce m-a calificat aici? Conduc de 25 de ani, sunt manager inainte de toate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 7 ianuarie 2009, 9:47 Economie | Telecom


Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Economist, cu experienta de peste 20 de ani in functii de conducere in afaceri cu saltele (Relaxa) si mobila (Elvila), dupa cum afirma in CV-ul de pe blogul sau, Gabriel Sandu este acum noul ministru al comunicatiilor din Romania. Vrea internet in banda larga, in toata Romania, pana in 2010-2011, are multe planuri legate de e-guvernare, incurca digitalul cu analogicul si ANRC sau ANRCTI, Viviane Reding este comisarul pe IT care a vrut sa deschida procedura de infringement pe 112, iar Tudor Chiuariu este un idiot. Ce il califica drept ministru telecom: a condus 12.500 de oameni si este manager inainte de toate.

HotNews.ro: Sa incepem cu intrebarile mai usoare. Care ar fi prioritatile in mandat?

Gabriel Sandu: Din punctul meu de vedere intentionez ca pana in 2010-2011 sa fie introdus internetul in banda larga in toata Romania. In al doilea rand vreau ca serviciul universal sa devina operational pana la sfarsitul acestui an, iar din punctul de vedere al sistemelor IT am cateva obiective foarte clare. Unu: e-Guvernare in momentul asta exista doar ca portal. Eu consider ca trebuie sa plecam de la e-Romania care inseamna o prezentare a tuturor localitatilor din Romania incepand de la Bucuresti pana la ultima comuna, mai apoi e-turism (trasee si obiective turistice) si e-cultura (care poate fi folosita in zona de turism).

Mergem apoi pe e-educatie, unde vreau sa traspun toate programele scolare pe suport informatic si tot ce inseamna programa de la clasa I pana la a XII – pana la sfarsitul anului cu aprobarea Ministerului Invatamantului. Am o colaborare cu Ministerul Sanatatii pe e-sanatate prin care le vom face cel mai mare portal de urmarire a tot ce inseamna achizitii in sistemul de sanatate si ajungem pana la colaborarea cu Ministerul Mediului pe e-dezastre.

Hotnews.ro: Deci acestea ar fi punctele cheie..

Gabriel Sandu: Nu, punctul cheie al mandatului meu ti-l explic imediat si pornim de la e-justitie. Deci avem e-guvernare, e-administratie, e-taxe.

Hotnews.ro: Dar ce sunt acestea: e-guvernare…e…e…

Gabriel Sandu: Sunt portaluri unde tu.. Hai s-o luam de la sfarsit, da? Tu te duci si vrei sa ai acces la orice informatie din domeniul public. Din punctul meu de vedere comensurarea activitatii acestui minister se va face in functie de cate minute iti vor lua tie pentru a obtine orice informatie de care ai nevoie, respectiv cazierul fiscal, judiciar, orice licitatie la care vrei sa participi, tot ce inseamna partea de taxe si impozite. Pe mine la sfarsitul mandatului ma intereseaza cate minute ti-au luat tie ca sa-ti faci legatura cu administratia publica locala, in cate minute te-ai informat si in cate minute ti-ai platit de acasa orice taxa, orice impozit etc. E-Guvernare de exemplu trebuie sa fie poarta de intrare pentru informatii pe toate ministerele si pe Guvern. Pe e-Administratie trebuie sa am acces la tot ce inseamna consilii judetene si municipii de localitati si pe e-Tax trebuie ca tot poporul roman sa poata sa-si plateasca darile prin internet si-n acelasi timp sa poata avea orice informatie la nivelurile care-l intereseaza.

HotNews.ro: Ati estimat ce costuri ar fi?

Gabriel Sandu: Astazi (marti) voi prezenta la Ministerul de Finante bugetarea in legatura cu toate aceste lucruri.

HotNews.ro: Tot n-am inteles care va fi prioritatea..

Gabriel Sandu: Am spus, prioritatea mea va fi ca timpul pe care cetateanul roman il va utiliza pentru a avea acces la orice informatie si pentru a obtine orice document de care are nevoie, sa fie cel mai scurt posibil, pentru ca eu nu fac programe care sa aiba obiective in neant. Obiectivul meu este informarea si micsorarea timpului pierdut de catre cetatean.

HotNews.ro: Fostul ministru, Karoly Borbely, isi stabilise ca prioritati listarea Romtelecom si acordarea licentelor WiMAX in 2008. Nu s-a intamplat. Stiti ceva in aceasta directie?

Gabriel Sandu: Bineinteles ca stiu. Sunt cele trei licente, dintre care una a luat-o Radiocomunicatiile (n.r. Radiocom) si care este functionala momentan. In prezent insa mi se face o auditare a intregului minister, dupa care voi solicita o auditare a tuturor institutiilor subordonate ministerului. Din punctul meu de vedere internetul de banda larga plus partea de televiziune analogica vor fi doua obiective care in 2010 si 2011 vor fi finalizate si la ora actuala fac o analiza pentru a vedea care este implicarea ministerului vis-a vis de ce inseamna cele trei licente. Aceste licente trebuie analizate in conditii de infrastructura, pentru ca Radiocomunicatii chiar daca are suportul, sistemul de decontari din interiorul Guvernului am inteles ca lasa un pic de dorit si atunci trebuie sa urmaresc si partea de finalizare.

HotNews.ro: Si referitor la listarea Romtelecom? A tot fost promisa si amanata..

Gabriel Sandu: Tu crezi ca eu voi accepta vreodata sa fac listarea Romtelecom fara o auditare si in conditiile in care toata piata cade? Aceasta decizie o voi lua pe baza unor informatii foarte, foarte clare si numai in conditiile in care vom avea o consultanta super profesionista, care o sa-mi spuna clar valoarea Romtelecom si timpul exact pentru vanzarea acestuia la cota maxima.

HotNews.ro: Veti lista tot pachetul de actiuni sau doar o parte, in functie de ce?

Gabriel Sandu: Ce faci tu, supozitii?

HotNews.ro: Ok. Ati spus de internetul in banda larga si televiziune digitala in 2010-2011.

Gabriel Sandu: Pe strategia pe care o avem noi trebuie sa ajungem la televiziunea analogica in proportie de 100% undeva la sfarsitul lui 2011.

HotNews.ro: Dar parca nu aveam strategie de trecere la televiziune digitala..

Gabriel Sandu: Nu numai ca avem strategie dar e facuta pe etape, cu obiective foarte clare si cu jucatorii din piata. Undeva pana la sfarsitul lui februarie vom avea obiective, termene si responsabilitati.

HotNews.ro: Referitor la trecerea la televiziunea digitala...

Gabriel Sandu: Exact. Deci de la analogic la digital. Strategia de banda larga este foarte clara si in momentul asta se va armoniza legislatia din Romania cu aquis-ul comunitar. Va fi corelata cu partea de tot ce inseamna telecentre, serviciul universal si cu noile solutii pe care le va propune ministerul.

HotNews.ro: D-nul Liviu Nistoran va fi schimbat de la ANC?

Gabriel Sandu: Nu e treaba mea. ANC e in subordinea directa a d-nului vicepremier Nica, dar noi trebuie sa facem o adresa oficiala catre Viviane Reding in care sa mentionam clar situatia prezenta si propunerea noastra.

HotNews.ro: Si care va fi propunerea dumneavoastra referitoare la ANC? Are prea multe atributii?

Gabriel Sandu: Nu. Eu nu am nicio propunere in momentul asta. Am dat in lucru acum o ora in minister sa mi se prezinte situatia privind atributiile noastre si ce ne-a mai ramas noua in urma ultimei ordonante de guvern si ce are ANC. In momentul in care voi avea o baza si voi sti clar, va trebui sa ma pun in acord si cu vicepremierul Nica, pentru ca el raspunde direct de ANC si vom avea o solutie pe care o vom propune de comun acord catre Comisia Europeana, deci nu se face nimic izolat.

HotNews.ro: Bun..dar sa inteleg totusi ca va ganditi ca ANC ar avea prea multe atributii...

Gabriel Sandu: Nu forta, aici e o fortare a ta. Deci eu nu ma gandesc nici ca are prea multe, nici prea putine. Vreau sa stiu clar, daca respectam legislatia comunitara. ANC are reglementarea, urmarirea, emiterea, controlul, incasarea si au luat si domeniile.ro, inclusiv fostul IGC. Perfect. In prezent daca vicepremierul Nica impreuna cu Puscas si cu UE spun ca asa e bine, asa e bine. Daca nu, de comun acord toti vom gasi o solutie agreata de UE.

HotNews.ro: Aveti de gand sa treceti ANC sub control parlamentar?

Gabriel Sandu: In mod normal, la un moment dat, dupa ce se va stabili foarte clar nivelul ei si va fi o decizie politica. Sa vedem, insa, ce trece. Este foarte important sa delimitam clar cadrul legal in care acest ANC va functiona.

HotNews.ro: Dar stiti ca toate aceste atributii i-au fost acordate tot prin hotarari de urgenta..

Gabriel Sandu: Sunt trei, da..(n.r referindu-se la Ordonantele de urgenta) a fost ANRCTI, dupa care s-a adaugat IGC, dupa care si domenii.ro.

HotNews.ro: Intentionati privatizarea SNR?

Gabriel Sandu: Este prematur sa discutam asa ceva, de vreme ce noi nu avem la ora actuala un audit si o evaluare a ceea ce inseamna SNR. Eu am cerut in momentul asta un raport sa vad cat isi acopera ei din cheltuieli si la ce nivel, ce inseamna nivelul de investitii si cel de incasari si care ar fi obiectivele pe 2009 - 2010. A vorbi despre SNR si privatizare fara evaluarea lui este un non sens.

HotNews.ro: Termenul de infringement va spune ceva? Viviane Reding?

Gabriel Sandu: Pentru ce? 112 am inteles ca la ora actuala functioneaza, iar pentru infringement pe partea de ANC, ar insemna sa facem un lucru care sa fie total in opozitie cu directiile UE. In conditiile in care acum noi oferim varianta catre aprobarea UE, pentru noi nu exista acest termen.

HotNews.ro: Dar stiti nu, cu Viviane Reding, cu..?

Gabriel Sandu: Da, ea este cea care a vrut sa declanseze procedura de infringement pe 112, dar in prezent exista un sistem pentru care am primit informarea ca functioneaza cu niste costuri destul de mari, dar asta este, pentru ca trebuia sa-l facem.

HotNews.ro: Dar asa ca si functie ... stiti cine este Viviane Reding, nu?

Gabriel Sandu: Da.. este comisarul IT, dar tu ce faci aici ma testezi pe mine, ti-a dat cineva...?

HotNews.ro: Nu, nu, doar ca a iesit la TV Tudor Chiuariu, spre exemplu, acuzand ca nu stiti sa deschideti calculatorul..

Gabriel Sandu: E un idiot mah! Ca sa-ti fie clar. Deci problema este urmatoarea..

HotNews.ro: A vazut multa lume stiti si...

Gabriel Sandu: Nu ma intereseaza. Pentru ca eu iti spun ceva. Aici sunt 5 elemente foarte clare. Deci Chiuariu cand deschide gura trebuie sa inteleaga: (aratand pe degetele de la mana) in momentul in care eu am cinci elemente: am elementul politic pe care il reprezint eu, elementul de management pe care il reprezint tot eu, am elementul de organizare pe care il reprezint tot eu, am elementul de finantare cu obiectiv principal absorbtia 100% a fondurilor europene. Partea tehnica de IT si comunicatii inseamna maxim 20% din ministerul asta din care a functionat 5%. Ca sa-ti fie clar, 5% din 20%. Atat.

HotNews.ro: Nu vreau sa va suparati, pun doar o intrebare pe care si-ar pune-o oricine a vazut acea emisiune.

Gabriel Sandu: Deci daca eu ma raportez la Chiuariu atunci ma ridic si plec, ca sa-ti fie clar.

HotNews.ro: Ok, ok

Gabriel Sandu: In momentul asta obiectivele mele nu sunt politice. Partea de IT, in care ar trebui sa cunosc eu ce inseamna programe de calculator ma intereseaza atat cat am nevoie sa accesez toate portalurile si tot ce ti-am spus tie, ca sa-ti fie clar.

HotNews.ro: Ieri (marti) s-au pus pe site-ul Guvernului declaratiile de avere ale ministrilor..

Gabriel Sandu: Si a mea e acolo.

HotNews.ro: Este cea mai alba dintre toate

Gabriel Sandu: Stii ce se intampla? In momentul in care am avut un divort daca nu i-as fi dat nimic sotiei mele toata lumea ar fi zis: bah magarul a plecat si nu i-a dat nimic. In momentul in care i-am dat absolut tot.. bah ce prost e. Deci daca te uiti toata averea mea este pe fisa fostei mele sotii. Da recunosc in fata ta si a tuturor ca i-am dat absolut tot. Asa am considerat eu. Tot ce am strans noi in perioada cat am fost casatoriti i-am dat ei. Eu pot sa fac de la inceput, ea mai putin.

HotNews.ro: Nu aveti nicio firma? Pe declaratie de avere nu este nicio firma a dumneavoastra.

Gabriel Sandu: Fii serios mah. Uita-te mai bine. (n.r. figureaza in declaratia de interese) Firma Maximus este a mea 100%, sunt actionar, am administrator la ea. Multumesc…

HotNews.ro: Atat?

Gabriel Sandu: Atat, data viitoare mai mult.

HotNews.ro: O singura chestie: Ati avut afaceri cu saltele si mobila...

Gabriel Sandu: Am fost director la Relaxa, am fost sef export import, desfacere vanzari.

HotNews.ro: Ce v-ar califica pentru functia de ministru al comunicatiilor?

Gabriel Sandu: Aici? Am condus 12.500 de oameni, de 25 de ani conduc, da? Am condus intre 100 de oameni si 12.500 de oameni, da? Sunt om care a preluat afaceri, si luam Relaxa cum spui tu, am preluat Relaxa cand facea 500 de saltele si 500 de garnituri pe luna si am dus-o la 15.000 de saltele si am dus-o la 25.000 de garnituri 311 pe an. Iar in conditiile in care conduci 12.500 de oameni si ai 5 fabrici pe care le coordonezi si cand un popor intreg asteapta un milion de marci pe data de 1 si un milion pe data de 15, atunci o sa vezi. Si in toate afacerile pe care le-am avut, am condus. Asta m-a calificat in primul rand - sunt manager inainte de toate.

Sa ai o zi placuta!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17473 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  limpede (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:10)

  clujean [anonim]

  un mafiot obraznic care se foloseste de politica pentru a-si ingrasa conturile; incompetent dar sfidator; unde esti tu, Pambucciene?
  • +3 (3 voturi)    
   nu stiu (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 19:46)

   cosmin [anonim] i-a raspuns lui clujean

   cat e de mafiot ori obraznic, da' inca ministru al comunicatiilor ce sa nu aiba cunostinte de limba engleza, mai rar:)
   • +2 (2 voturi)    
    ENGLEZA (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 22:11)

    cerasela [anonim] i-a raspuns lui cosmin

    Asta am observat si eu...Oare d-na Viviane Reding stie....franceza?
    Daca nu o stie...s-o invete...
    Oricum, din tot ministeru' ala numai 0.05% e tehnic.
  • 0 (0 voturi)    
   acid (Sâmbătă, 10 ianuarie 2009, 22:14)

   acid [anonim] i-a raspuns lui clujean

   fondul Nu mai conteaza chiar deloc? am ajuns cu totii sa judecam numai dupa forma, imagine, imagine, imagine.......
   cu ce ne-au ajutat ministrii super ferchezuiti ai PNL ului? Aveau imagine europeana si mai ce? NU au facut NIMIC!
   Pariez pe acest ministru ca va face ordine, pentru ca prea ii deranjeaza pe toti!
 • +8 (8 voturi)    
  mda (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:16)

  johndoe [anonim]

  daca el considera ca, daca a condus 12.500 de oameni il califica ca ministrul, e de bine...ma intreb (retoric bineinteles) cum de a ajuns ministru, e bine totusi ca nu au pus un medic ministru ci doar un economist care habar nu are cu ce se mananca materia....si apropo, ce este cu tonul asta belicos la adresa reporterului, vorbim la per tu..?..putina decenta si respect pentru muritorii de rand nu ar strica...
  • 0 (0 voturi)    
   da (Sâmbătă, 10 ianuarie 2009, 22:24)

   eu [anonim] i-a raspuns lui johndoe

   daca reporterul a fost tendentios el ce trebuia sa faca ? cati oameni ai condus tu ? daca stii ce trebuie facut spune ? daca nu taci !
   si decenta si respect de ce nu si din partea reporterului ?
 • +6 (8 voturi)    
  Intrebare.. (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:17)

  Claude [anonim]

  ... dar saltele cu acces direct la Internet cind propuneti sa se realizeze?
  Politrucule!!
 • +5 (7 voturi)    
  ce mai extraterestru! (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:22)

  ET sau IT [anonim]

  specialist de frunte!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   iata unul mai 'inteligent' ca Nica (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 23:30)

   Io [anonim] i-a raspuns lui ET sau IT

   Dupa cat e Nica de 'inteligent', era de asteptat sa-si puna unul mai 'tare' decat el; se pare ca a gasit.
 • +8 (8 voturi)    
  Manageruţ (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:31)

  Manageru' [anonim]

  Daca a condus de exemplu 12500 de oameni dintr-un combinat sau dintr+o fabrica de textile nu inseamna ca poti conduce automat un Minister, mai ales unul asa tehnic unde fara un background serios nu poti sa fii decat un papagal. Dar mai grav ca avem la Ministerul Sanatatii un sofer. Toti ne pricepem sa fim manageri dar nici unul nu stim cu ce se ocupa subalternii. RUSINE !!!
  • +2 (2 voturi)    
   Daca sta 4 ani ministru MCTI... e nasol (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:54)

   inca cineva plictisit de povestile lor de viata [anonim] i-a raspuns lui Manageru'

   Poate nu era suficent Becali pe scena politica romaneasca!! :D Daca mai zicea inca un cuvant reporterul... sigur il pocnea :(
   Si se lauda ca a lasat fostei neveste averea, ca a condus sute de oameni, cand acum nu poate sa poarte o discutie civilizata!!
   O sa il coste obrazniciile astea!! Acum este inca zmeu si arunca vorbe fara sale gandeasca !!!
 • +6 (6 voturi)    
  vine ea vremea (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:37)

  Silviu Viorel [anonim]

  Acum este inca vremea lor ...a celor incompetenti , sfidatori , si tupeisti pentru a-si masca prostia sunatoare .
  Este totusi explicabil prin prisma votului popular dat - fiecare a votat ceea ce este . Cand vom avea profesionisti si fiecare este un om potrivit la locul potrivit atunci sunt convins ca nu va mai fi suportat unul ca domnul de mai sus ...
  Nu este un orisicine , corect dar parca sa nu ai habar de televiziune - care-i analogica si care digitala - si sa te cheme ministru ...e greu de tara asta ...
  Dar , lucrurile sunt in schimbare !
 • +4 (4 voturi)    
  tare tipul (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:43)

  comentarius [anonim]

  la inceput chiar am zis ca e ok, dar cand a inceput sa dea din casa ca i-a lasat slana lu' nevasta-sa... cam frustrat baiatu'
 • +7 (7 voturi)    
  ministrul comunicatiilor (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:44)

  anka [anonim]

  Cel mai bine ar fi sa avem e-ministrii. Cred ca ar fi mult mai ieftin si de ce nu mult mai eficient cel putin in cazul ministrilor guvernului boc, boc
 • +8 (8 voturi)    
  e-varza (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 10:50)

  carcotasu' [anonim]

  Inca unul care a aflat de computere si crede ca daca zboara se si mananca! Cat costa astea dom' ministru? Da' de studii de fezabilitate ati auzit cumva? Da' de prioritati ce stiti? Da' un portal e-WC de ce nu faceti? Mi-ar fi util cand calatoresc, trebuie sa-mi fac nevoile si nu am un loc civilizat. As putea accesa e-WC de pe mobil si poc! gata! n'ar fi fain?
 • +6 (6 voturi)    
  dar la tara, cum se acceseaza e-guvernarea? (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 11:43)

  sg [anonim]

  Nu e necesar ca ministrul Comunicatiilor sa fie si inginer de specialitate, dar s-ar presupune ca si-a facut niste studii suplimentare ca sa poate intelege subiectele (issues), terminologia specifica..........macar niste consilieri specialisti, pe care sa-i intrebe cum acceseaza un taran , cu closet in curte, Internetul si portalurile de care ne pomenea distinsul ministru
  nu e acelasi lucru sa conduci telecomunicatiile, unde iti prinzi urechile in anagramari de protocoale, cu productia de saltele..........
  Mai vreti sa facem ceva in IT mileniul asta? nu prea cred......
 • +5 (5 voturi)    
  relaxa (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 11:53)

  iesean [anonim]

  D-nul Gabriel Sandu era mai potrivit la finante pentru ca dupa experienta de la Relaxa ne puteam gindi si noi la o relaxare fiscala. In rest ii recomand sa mearga in Norvegia sa vada cum au facut aia din ...bip... bici si mai si pocneste pe baza unei strategii nationale pentru IT. Asta daca, bineinteles, e capabil sa articuleze ceva in engleza.
 • +6 (6 voturi)    
  (c)e-guvernare! (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 12:00)

  Dorel [anonim]

  Domnule ministru e-criza si e-dezastru cu asa e-conomist! E-hazliu!
  • 0 (2 voturi)    
   e-Comunist.com (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 22:59)

   Misu [anonim] i-a raspuns lui Dorel

   Mai degraba e-comunist decat e-conomist :(
 • +5 (5 voturi)    
  asa nu (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:06)

  eduard [anonim]

  sfidator si impretinent si iar sfidator

  "sunt manager inainte de toate" cat de sfidator suna - m-a scarbit fara sa mai citesc in continuare nimic!

  in postul oui ar trebui un om de specialitate - de ce nu l-au pus pe seful de la ANRC ?

  Cine este acest domn si de ce este asa de sfidator inainte de face ceva?

  cum ajung doar astfel de oameni in politica ???
  • +3 (3 voturi)    
   e-Popor ? (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 15:58)

   radu [anonim] i-a raspuns lui eduard

   foarte pertinenta intrebarea de final... si retorica in acelasi timp ! Exista insa si un raspuns: pentru ca NOI, cei mai tineri (35-45 de ani) si cu experienta acumulata in tara si in strainatate ne ascundem in spatele bunului simt si al lipsei banilor (pentru ca, nu-i asa, trebuie sa cotizezi la greu ca sa ajungi ministru, politician de frunte, etc.) si NU ne implicam in conducerea acestei tari ... pentru ca nu mai avem loc de cei care sunt "mai egali" decat noi si au stiut cand si de unde sa fure in timp ce noi eram ocupati sa invatam, sa studiem, sa muncim, sa.... Cu alte cuvinte si asta ma implica si pe mine: daca chiar vrem sa schimbam ceva, atunci aceia dintre noi care se simt in stare sa aduca plus-valoare acestei tari si isi cunosc meseria, dar nu sunt plecati cu "sorcova coruptiei" TREBUIE sa se implice, chiar daca astazi ne este SCARBA de "politica" !!! (Am pus ghilimelele pentru ca ceea ce avem astazi in tara nu are decat o singura ideologie: aceea a gastii de interese.) Nu trebuie sa ne mai ascundem doar in forum-uri si pe internet ... sau vom ajunge un e-Popor caruia i se va putea da oricand "Shutdown".
   • +1 (1 vot)    
    e-popor majoritar de e-demagogi (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 18:58)

    anonimul [anonim] i-a raspuns lui radu

    ei, prietene, eu am incercat si stii ce am patit?! am fost pus sub ancheta penala ca am deturna 5000 de lei, am fost demis si destituit ca urmare a unei reclamatii calomnioase. ce daca pina si procurorul care m-a scos de sub urmarire a simtit nevoia sa precizeze ca nu numai ca nu am comis nimic reprobabil ci am dat dovada de management eficient in intersul statului, ce daca am cistigat procesele in contencios? ei is tot cu ei, iar eu vomit de fiecare data cind ii aud rigaind pe tv. mie mi-e scirba de toti aia care clameaza despre principii dar se sterg cu ele la cur imediat ce constata ca le incurca socotelile. Asta-i. Decit cinstit si corect, mai bine demagog si corupt, dar prosper si in virful societatii. Asta e Romania romanilor de azi.
 • 0 (2 voturi)    
  mah?!? (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:06)

  Elefantul Cici [anonim]

  "Gabriel Sandu: E un idiot mah! Ca sa-ti fie clar. Deci problema este urmatoarea.."

  ...mah.. ...cum i-ati luat frate interviul..pe mess..probabil ca dupa anumite replici erau si niste emoticoane :))? ...dati-ne si noua idu, pls ... Dar va rugam nu dati add aiurea, ca dom' ministru e om ocupat =))
 • +6 (6 voturi)    
  tare - cel mai tare din parcare (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:11)

  e-Gabi :-) [anonim]

  1. Hot - intrebati pe la Elvila, Relaxa, Mizil, etc... :-) Pina s-a prins "C" a furat de n-a mai stiut de el...

  2. Manager - de doi lei ; comportamentul de baiat de cartier smecher si "impunator" . Excperienta de management peste 12 500 oameni nu spune nimic, si pers nu o cred nu poti face managementul a 12500 oameni :-)
  A facut insa pe managerul unui biet tinar sofer de camion pe care l-a transformat in valetul lui personal (umbla omu cu pistol la el sa isi aper sefu) - asta da management.

  3. IT - calculatoare nula; studii de fezabilitatea, impact , evaluare costuri - zerrrrooo!

  3.5 Stie ce e aia tel mobil :-)

  3.6 Probleme cu Televiziunea digi vs analogica

  4. Concluzia: - e bun de ministru asta, hai sa-l punem ca sa pice de mai sus cind o fi cazu.

  5. Chuiariu e mai bun :-)))
 • +1 (1 vot)    
  ei si... (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:20)

  titirica [utilizator]

  si intrebarile sunt puse tare aiurea...

  asa reporteri..asa ministru ... asa interviu..

  eu personal ... l-as fi dat afara de mult pe reportares si l-as fi pus sa vina mai pregatit....

  "Sa incepem cu intrebarile mai usoare. .........."

  "Tot n-am inteles care va fi prioritatea.." asta dupa ce a explicat omul asa cum s-a priceput el treaba aia cu minutele - care este intr-adevar un indicator de performanta,,,,,  "Dar stiti nu, cu Viviane Reding, cu..?

  "O singura chestie: Ati avut afaceri cu saltele si mobila...

  pai cum asta a ajuns reporter... orice poate ajunge reporter sau ministru...

  deci sa ne uitam in ambele directii
 • +3 (3 voturi)    
  taran (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:34)

  attila [anonim]

  aoleo, din rau in mai rau
  ce manelar incompetent
  ce limbaj de santierist
  de unde l-ati luat pe asta?
  dintre atitia tineri competenti din IT ati gasit cocalarul asta care nu stie sa lege doua vorbe
 • +1 (1 vot)    
  manager inainte de toate (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 14:38)

  Codruta N [utilizator]

  Domnule, daca EU as fi lucrat in presa (ceea ce, spre fericirea voastra, NU se va mai intampla) as fi pus shi io intrebarea aia elementara: CARE au fost rezultatele lui ca "manager"? Adica: dupa ce si-a terminat el "mandatul" de manager firma aia a ajuns mai bine sau mai rau (tinand cont si de "inertie", adica o firma condusa prost o mai taraie dupa aia inca vreun an pana sa dea faliment)?
  Rezultate concrete: atatia oameni angajati in plus, crestere de salarii reale cu x%, diversificarea produselor cu y%, piete noi (in RO si in strainanate) cu z%, economie de energie samd de w%, cresterea ponderii de consumuri responsabile de q%, cresterea calitatii produselor de la clasa n la clasa n+10... din ashtiaaaaa.... ashaaaaa.... cestiuni de "menajemant"...

  Iar daca-l mai prindeti pe individ, intrebati-l si CUM de a fost ATAT de "dorit" de cei din judetele in care o fi "managerizat", incat nu s-a mai putut gasi loc pentru el (in 2004) de o candidatura decat la... Braila? Unde de altfel a fost bagat pe gatul celor de acolo de o grupare de securisti...

  Si, apropo: tot daca-l mai prindeti pe individ (ceea ce, la cat de tupeist este, m-as cam indoi) mai intrebati-l si de CATE ori a vazut el Braila (unde, cica, era "parlamentar"), cam CE a fost el in stare sa faca in calitatea lui de "parlamentar de Braila" - si in general: la ce Marete Imbunatatiri s-a ajuns in tzara, de pe urma Minunatei Lui Activitati de "parlamentar"? Vreo initiativa? vreo luare de cuvant, vreo... cevaaa... da' kiar asha: pe la Parlament a trecut? bani de chirie a luat de acolo? :-p

  Din asteaaaa.... intrebari de jurnalist - la asa raspunsuri ale lui, ASA intrebari merita!
  • +2 (2 voturi)    
   Prea multe pretentii ai (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 15:44)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

   Eu zic sa-i lasi pe ziaristi.
   Poate ai vazut ce atitudine de sluga avea fata de derbedeu, cu prilejul primei sedinte de guvern. Putin plecat din mijloc, tot numai zimbet si cu o sclipire de foame in priviri.
 • 0 (0 voturi)    
  hmmm (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 16:24)

  n [anonim]

  dar stapanul inelelor (audi) q7 din declaratia de avere unde e?
  cum e cu limbile straine mister? :)) merge treaba?:))
  un ministru model, sa aveti bafta
 • +1 (1 vot)    
  e-dezastru (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 16:25)

  e---- [anonim]

  Alo, nea' ministru, dar e-prost programul matale, chiar nu gaseai si matale ceva mai bun de facut? auzi, da' cum ai garantat matale creditul ala de 80 000 de euro doar cu salariul de deputatia e-xplica-te.
  Si mai ales de atat, ce consilieri detii? Zi-ne si noua sa stim cine te va servi cu e-credinta atatia ani de mandat.
  • 0 (0 voturi)    
   ministru la Tc (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 19:04)

   dutu [anonim] i-a raspuns lui e----

   faceau astia misto de Zaroni ! Dar tu ai ceva in comun cu telecomunicatiile?
   In afara de faptul ca atunci cand suni , intrebi : - Alo, cine e acolo? , mai stii sa faci si altceva in domeniul Tc ?
 • +1 (1 vot)    
  imi plac chestiile astea cu "e" (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 16:59)

  kelu [anonim]

  Stimate e-ministrule care esti!

  Cand ai descis gura in fata e-reporterului, a venit un puternic e-miros de e-nestiinta (in popor se zice altfel). E-mirosul emanat de e-guritza dumneavoastra este specific speciei de e-manager cu urmatoarele e-calitati:
  - contracte bazate pe e-spaga;
  - e-management cu e-biciu';
  - sloganul "noi muncim nu gandim".

  In fine, stimabile iti doresc din toata e-inima sa e-putrezesti intr-un e-cimitir si sa ne lasi...

  Imi pare rau ca nu pot posta injuriile care imi vin acum in cap la adresa matale.

  Sa e-traiti e-bine!
  • 0 (0 voturi)    
   comentatori de .................... (Vineri, 9 ianuarie 2009, 10:45)

   georgica [anonim] i-a raspuns lui kelu

   sunteti cu totii niste cretini cu pareri!
   nici nu stii care e situatia reala, habar nu ai ce vorbesti, dar tu, ca si toti ceilalti aveti ceva mai inteligent, mai minunat, mai profesionist de spus....
   de ce nu te impici tu in viata publica, de ce nu iti asumi tu raspunderea!?
   se vede de la o posta ca nu ai avut niciodata responsabilitattea de a da salriu unui singur om sau de a decide pentru oricine altcineva in afara de tine...asa ca grow up!
 • +3 (3 voturi)    
  ce consens! (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 17:20)

  Codruta N [utilizator]

  In VIATA MEA n-am vazut, pe forum la Hotnews, ca ABSOLUT fiecare comentariu (vb. de cele facute pana la ora asta) sa aiba tot atatea voturi cu "+" si nici unul cu "-" >:)

  Macar de samantza, ashaaaa.... sa fi aparut si vreun vor "negativ" ;)

  Tot sunt buni si astia ca Sandu la ceva: ne-a facut sa cadem brusc de acord, cu totii - am fi plictisitori pana si la o bere impreuna, ca n-am avea cum sa "discutam", odata ce nu exista nici o contradictie in ce gandim... :)))
 • +1 (1 vot)    
  e_multi da'prosti (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 17:24)

  e-multi [anonim]

  e.e.e vanghele, ee.e.e hotele, eee bine, eee succesuri, e-multi.da.prosti.e-romania
 • +1 (3 voturi)    
  ce-am observat io (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 17:26)

  Flo.ro [utilizator]

  Dragi co-comentatori, mi se pare ca va legati de aspecte prea putin relevante.
  Asa, are atitudine. Si? De ce e neaparat un lucru rau ?
  Nu se pricepe prea bine la calculatoare. Credeti ca un hacker ii mai bun de ministru ?

  Nu-l cunosc pe dl Sandu, deci nu pot sa zic nimic despre celelalte critici, eficienta lui ca manager, etc. Dar va spun ce mi-a placut la el din interviul asta.
  M-a placut faptul ca a definit obiective masurabile. Mi-a placut ca nu a emis opinii nejustificate, la faza cu ANC a fost destul de fortat de reporter, desi a zis de vro 3 ori ca NU a luat o decizie. Apropo de decizie, mi-a placut ca o va lua "in conformitate cu legislatia UE".

  Daca va uitati putin dincolo de modul de exprimare, cred ca o sa vedeti hotarare si obiective clare.

  Io cel putin, de-abia astept "internet de banda larga in toata Romania pana in 2011". Poate pana atunci o sa fie si electrificata toata Romania, ca Tariceanu doar a promis c-o face...

  Sau, se prea poate sa promita si domnu Sandu marea cu sarea, si sa fie numa' gura de el. Dar macar promite chestii masurabile, sa le putem evalua usor ;)
 • 0 (0 voturi)    
  hmm (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 17:28)

  Chris Saddler [utilizator]

  ce bine ca am plecat din tara ca voluntar la unicef in madagascar...
 • +1 (1 vot)    
  incredibil (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 18:45)

  incredibil [anonim]

  ...ce obrasnic si needucat poate fi un ministru in RO asta?
  Dar - mai rau - e si naiv. Habar n-are ce inseamna management. Incearca sa impresioneze cu niste cifre pe care le crede (numai) el impresionante...
 • +1 (1 vot)    
  e-scrintit (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 19:02)

  unu [anonim]

  e-scrintit rau tataie
 • +1 (1 vot)    
  Analog /Digital (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 19:02)

  Badea Ioan [anonim]

  Intrebare pentru autorul articolului !
  Cum se masoara "bit"-ul ?
  Analog sau digital ?
 • +1 (1 vot)    
  e-dezastru (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 21:03)

  gigi becali [anonim]

  da la oi cand imi baga si mie internet de banda larga? sa intre si berbecii mei pe net sa vada filme cu oi despuiate be be be be.
  DA ce inseamna internet de banda larga? Ca io sunt mai cioban si n-am auzit termenul asta.
  • +1 (1 vot)    
   GRAV! (Joi, 8 ianuarie 2009, 9:31)

   bardezi [anonim] i-a raspuns lui gigi becali

   Mai gigi, asta vorbeste ca un manager de fotbal! Mitica Dragomir cred ca i-a fost Profesor!
   Stai mai incet cu Internetu` .... mai intii sa termine cu televiziunea analogica...
   Habar n-are cu ce se maninca!
 • +1 (1 vot)    
  Interviu (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 21:31)

  anonimus [anonim]

  Impertinenta si nepregatirea jurnalistilor nu are egal. In primul eu l-as fi dat afara din birou pe cel care a luat interviul in secunda 1, dupa prima intrebare.

  Mai apoi, un ministru trebuie sa vorbeasca despre obiective masurabile. Pe care Sandu le da. I se pune o intrebare referitoare la declaratia de avere si el explica de ce nu detine bunuri. Ce e rau in asta? Are un limbaj mai colorat. So what? Ce parere aveti sa fi dat un raspuns la intrebarea

  Si care va fi propunerea dumneavoastra referitoare la ANC? Are prea multe atributii?

  de genul asta:

  Implementarea strategiilor comunitare in materie de competente de comunicare impune analiza atenta si transparenta a raportului beneficiu/costuri. In perioada post-aderare guvernul are obligatia sa comunice eficient cu factorii responsabili si asta voi face eu. Da, ar fi fost perfect pentru circotasi. Asa ca uitati-va la substanta si masurati rezultatele.
 • +2 (2 voturi)    
  IT-ul e pus din nou la coada (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 22:01)

  Bogdan Iordache [anonim]

  Tot felul de maimute de politicieni isi bat joc de un domeniu ce ar putea fi definitoriu pentru Romania de maine.
 • 0 (0 voturi)    
  frustrare si iar frustrare (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 22:55)

  c.a. [anonim]

  pornind de la faptul ca spune multe fara sa stie ce inseamna alea.....domnule ministru nu poti sa pui internet in toata tara in conditiile in care nu ai o strategie de broadband intocmita(apropo dc stii ce-i aia).......nu mai compara mediul privat cu cel pubil ca aici nu esti pe mosia lu maicata si angajatii nu-s scalvii tai poate invers ca ei sunt cei care-ti vor explica despre ce-i vorba asta dc o sa mai aiba cine avand in vedere modul comunist in care te porti(a se vedea articolul din catavencu)......domnule ministru cum sa ceri asa ceva evaluare in 45 zile a proiectelor ....se vede ce manager esti...cate proiecte cu bani de la ue ai facut ......mata stii ce inseamna un proiect...plus ca nu uita peretii au urechi totul se afla...asa ca stim si noi cam ce faci mata pe acolo si stafful dumneata.....stau aia ingesuiti ca la sobolani,ce-ti mai place sa fii pupat undeva....de la secretar general la cel mai mic angajat ....dar stii u ...s-ar putea ca oamenii aia sa te traga si in piept cu zambetul pe buze cum au patit-o si altii asa ca e-fericire mare acolo din cate se aude :))
  • 0 (0 voturi)    
   Rusine si iar rusine (Miercuri, 7 ianuarie 2009, 23:31)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui c.a.

   Cine esti dumneata de iti permiti sa te iei de ditamai managerul, ajuns ministru ?
   Mai ales ca are interese incepind de la mediu si terminind cu locuintele/constructiile.
   Prieteneste vorbind, cred ca va fi primul schimbat din gasca, daca derbedeul o sa-si tina promisiunile.
   Daca derbedeul minte, cum are obiceiul, individul ramine ministru, pentru ca este foarte usor de santajat si manipulat, avind multe bube si multe interese de satisfacut.
   In orice caz, cei ca el nu ajung bine niciodata.
  • 0 (0 voturi)    
   fericire si frustrare (Joi, 8 ianuarie 2009, 3:51)

   anatolici [anonim] i-a raspuns lui c.a.

   Sigur ca nu e fericire: Sandu cere performanta dar oamenii din minister sunt platiti prost, iar asta nu e vina lui. El vrea sa bage viteza iar sistemul reactioneaza. Da-i bataie Gabriel Sandu dar fii mai potolit cu media.
 • +2 (2 voturi)    
  VAX HiFi (Joi, 8 ianuarie 2009, 8:31)

  Moromete [anonim]

  Intotdeauna ministrii de la comunicatii au fost cei mai interesanti . Odata era unul caruia i s-a adus la cunostiinta intr-un raport ca pe o cale de comunicatii se pierd cativa decibeli.. ministrul,, sa infuriat si a dat ordin sa fie gasit toti decibeli de urgenta si sa fie pedepsit cel care i-a pierdut,,; Cam din aceasta categorie avem akm ministru, sau , poate ma insel..era intr-o zi virusata ..? Altfel tot respectul pentru celelalte realizari din istoria de manager, dar asai cand mini-stri sunt pusi dupa ,,spranceana,, unu si unu pe la intruniri din crasme si restaurante. La asa conducator asa viitor.
 • +1 (1 vot)    
  idiot (Joi, 8 ianuarie 2009, 8:53)

  tora [anonim]

  doamne ce idiot! ce idiot! si ce fatza de tamp are!
 • 0 (0 voturi)    
  analogicul? (Joi, 8 ianuarie 2009, 9:07)

  sharpei [anonim]

  ce e aia analogicul?

  analogul nu suna mai romaneste? de la analog si nu de la analogic.

  mai jurnalistilor
 • +3 (3 voturi)    
  Geoana si-a gasit nasul (Joi, 8 ianuarie 2009, 11:38)

  tzoanca [anonim]

  A aparut un prostanac mai mare decat Geoana. Inca o dovada a competentei guvernului Boc. Individul a vandut saltele Realaxa, asa ca are toate sansele sa doarma relaxat vreo 4 ani de zile, fara sa invete cum se deschide computerul. restul (digital analogic, anc anrcti e-ceva) sunt SF uri pentru el. Boc si tatucul lui au scos toti gargaristii de la naftalina.
 • +1 (1 vot)    
  genul buldog (Joi, 8 ianuarie 2009, 14:17)

  digitalul [anonim]

  un prim interview pentru un ministru este elocvent. G.Sandu face parte din tagma "managerilor" tayloristi.

  adresare nepoliticoasa, E-uri, agresivitate de sef.

  sa fim seriosi: un ministru al (tele)comunicatiilor
  trebuie sa aiba contacte multiple cu domeniul!

  tocmai pentru a constitui o echipa care sa coordoneze competent proiectele.
  este un domeniu tehnic, complex, cu termeni si proceduri de inginerie telecom, electronica care nu sunt o simpla lectura.

  si si aici vedeam pe post , un fost manager de dezvoltare telecom. unul adevarat care are cultura managementului, practica cu rezultate cuantifiabile, etc..vezi google "the bible of management" .
  la noi se prefera politicienii de braila, mizil, interese de grup, e-saltelisti sau e-manelisti.
 • 0 (2 voturi)    
  Feedback pe acest interviu (Joi, 8 ianuarie 2009, 14:33)

  sarah [anonim]

  Pentru cei interesati:

  http://gabrielsandu.wordpress.com/
  • 0 (0 voturi)    
   facatura (Joi, 8 ianuarie 2009, 15:10)

   el nino [anonim] i-a raspuns lui sarah

   e facatura acel blog, ne lasi cu vrajelile astea ieftine?
  • 0 (0 voturi)    
   blog (Sâmbătă, 17 ianuarie 2009, 14:02)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui sarah

   This blog has been archived or suspended for a violation of our Terms of Service.
 • 0 (0 voturi)    
  O multime de rautati (Sâmbătă, 10 ianuarie 2009, 10:48)

  horia s [anonim]

  Ma mira cate rautati pot fi scrise prin comentarii, mai ales anonime, ma faceti sa cred ca actionati concertat intr-o directie si anume cea a denigrarii persoanei.
  Parerea mea este ca in orice minister, agentie si in general in orice sector bugetar, la nivel de conducere, trebuie sa existe cu adevarat management.
  Nu cred ca un bun ministru la MCTI ar trebui sa fie super maestru programator in limbaje de nivel inalt sau sa fie hacker.
  Sunt multumit de noua echipa guvernamentala si daca vor reusi sa-si realizeze programele nu am decat sa-i felicit, atunci cand va veni scadenta, sau din contra sa-i injur.
  Pana atunci doar bafta intregii echipe de la guvern, si cateva cuvinte scrise de "probabil" cel mai mare roman:
  Critici voi, cu flori desarte,
  Care roade n-ati adus ?
  E usor a scrie versuri
  Când nimic nu ai de spus.

  P.S. Ii invit pe "critici" sa-mi spuna cine, cand si unde au fost scrise acestea! (Daca se poate fara cautare pe Google)
  • 0 (0 voturi)    
   no problem (Miercuri, 23 decembrie 2009, 19:01)

   dudu [anonim] i-a raspuns lui horia s

   problema nu e cu abilitatile lui pe IT, ci cu nesimtirea si aroganta unui functionar public! "ce faci aici, ma testezi pe mine?"
   angajatul meu are o problema ca l-am intrebat daca stie cu ce se ocupa Viviane Reding! incredibil!
 • 0 (0 voturi)    
  mizerabil !!!!!!! (Marţi, 13 ianuarie 2009, 10:03)

  MF [anonim]

  Inca un porc pus pe criterii politice. Daca n-au oameni si trebuie sa aleaga din cloaca lor restransa de mizerabili, de unde . Individul raspunde ca un golan, ca un baiat de baiat. Inlusiv faptul ca a lasat totul nevestei, s-o creada mutu.... numai ca sa aiba un inceput curat ! Model adesea intalnit in Romtelecom de exemplu. Porc la categoria 50+ de ani, habar-nare de tehnologia care este intro dinamica nebuna, habar-nare de ce se intampla in comunicatii , dar a facut saltele si asta ii da dreptul sa conduca.... Idiotul !
 • 0 (0 voturi)    
  respect (Joi, 5 februarie 2009, 9:34)

  stefan [anonim]

  esti bun GABI, mergi inainte.....noi, o parte dintre Ploiesteni avem incredere in tine.... te sustinem ...
 • 0 (0 voturi)    
  Raportati-va la oameni credibili (Vineri, 2 octombrie 2009, 18:33)

  maxim [anonim]

  Ce credibilitate are Tudor Chiuariu, care a mințit in acte oficiale, ca a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „Al.I. Cuza”, când el a absolvit-o la universitatea particulara, „Petre Andrei” din Iași?
 • 0 (0 voturi)    
  ce nesimtit! (Miercuri, 23 decembrie 2009, 18:54)

  dudu [anonim]

  incredibil cata aroganta!
  "tu ce faci aici ma testezi pe mine, ti-a dat cineva" ... "voie" urma, probabil.

  ce nesimtire!
  intre cei doi care dialogheaza domnu ministru e cel care se afla pe o pozitie superioara, sa intelegem.

  ce nesimtit imbecil!
  sigur ca te testez, boule, pentru ca eu te platesc! nu esti tu deasupra mea, nu esti tu cel care sa fii lezat ca ti-e pusa la indoiala capacitatea! nu! esti angajatul meu, magarule!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by