Orange Romania va incheia gradual, in urmatoarele sase luni, colaborarea cu 170 de angajati cu contracte de munca pe perioada determinata in cadrul diviziei de relatii cu clientii, in conditiile in care contractele acestora ajung la termen, iar proiectele pentru care au fost angajati s-au finalizat, a declarat marti pentru HotNews.ro Andreea Popescu, directorul diviziei de servicii clienti in cadrul companiei. Declaratia vine in contextul in care doua publicatii de business locale au relatat marti ca operatorul va renunta la sute de angajati temporar, pe fondul unor masuri de reducere a costurilor.

"Proiectele pentru care Orange Romania a angajat personal cu contracte pe perioada determinata au fost finalizate (proiectul portabilitatii, campaniile desfasurate in 2008, ofertele de iarna), iar colaborarea cu cei 170 angajati temporar urmeaza a fi incheiata, pe masura ce contractele acestora ajung la termen, in urmatoarele 6 luni", a declarat pentru Hotews.ro Andreea Popescu, directorul diviziei de servicii clienti in cadrul Orange Romania.

Orange a angajat personal temporar inca de la infiintare

Oficialul Orange sustine ca practica angajarii pe perioade determinate de timp a fost aplicata de Orange inca de la infiintare.

"Orange Romania, ca multe alte companii care functioneaza in Romania si in lume, angajeaza personal cu contracte pe perioada determinata pentru activitati si nevoi operationale temporare, pentru activitati cu caracter sezioner sau pentru desfasurarea unor proiecte, lucrari, programe specifice, conform legislatiei in vigoare. Contractul individual de munca pe perioada determinata prevede expres data la care incepe si data la care se incheie contractul. In functie de prioritatile businessului sau de volumul de activitati compania acestea pot fi prelungite tot pe perioade bine determinate. Acest mod de lucru este prezent in cadrul Orange Romania inca de la infiintare", a explicat pentru Hotews.ro Andreea Popescu, directorul diviziei de servicii cu clientii in cadrul Orange Romania.

Angajarea de personal pe perioade determinate va continua si in 2009

Potrivit informatiilor operatorului, Orange are momentan in Romania circa 3.000 de angajati (cu contracte de munca atat pe perioade nedeterminate cat si determinate). In prezent, in centrele de relatii cu clienti din Bucuresti, Cluj si Timisoara lucreaza aproximativ 700 de angajati (cu contracte pe durate determinate sau nedeterminate) si 300 consultanti externi (activitati externalizate).

Pentru 2009, operatorul estimeaza o dimensiune similara cu anii anteriori a bazei de angajati si va continua sa angajeze personal pe perioade temporare.

"Dimensiunea personalului Orange a ramas constanta in ultimii doi ani si credem ca aceasta tendinta se va pastra in continuare. Singurele cresteri reale au fost in departamentul Retail avand in vedere ca in ultimul an am dublat numarul de magazine proprii. Orange Romania va continua si anul acesta sa angajeze personal pe perioade determinate in functie de sezonalitate si alte prioritati de business", a mai spus Andreea Popescu.

Declaratia oficialului Orange vine in contextul in care doua cotidiane locale de business, ZF si Business Standard, au relatat marti pe baza unor informatii pe surse, ca Orange va renunta in 2009 la sute de angajati temporari din cadrul diviziei de relatii cu clientii, pe fondul unor masuri de reducere a costurilor.