LG Eletronics, al treilea mare producator mondial de ecrane cu cristale lichide (LCD-uri) si de telefoane mobile, a obtinut un profit net record in trimestrul doi din acest an, de 1,15 trilioane woni, cu 62% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, gratie rezultatelor pozitive inregistrate pe segmentele de telefoane mobile si LCD-uri, potrivit Reuters.

Profitul net inregistrat de LG Electronics in perioada aprilie-iunie 2009 reprezinta o schimbare radicala fata de pierderea neta de 198 miliarde woni inregistrata in trimestrul anterior al acestui an.

LG, al treilea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, dupa Nokia si Samsung, a vandut un nivel record de telefoane mobile in trimestrul doi din acest an, respectiv 29,8 milioane terminale, in crestere fata de cele 22,6 milioane unitati vandute in perioada ianuarie-martie din acest an.

In pofida acestor rezultate peste asteptari, oficialii LG Electronics au atentionat ca marjele de profit ar putea scadea in trimestrul trei din acest an, mai multi analisti exprimandu-si de asemenea ingrijorarea fata perspectivele economice si competitia crescanda.

Cu toate acestea noile produse, precum telefonul multimedia cu ecran tactil, Arena, dar si vanzarile solide pe segmentul telefoanelor mid-range ajuta LG sa-si extinda cota de piata in ciuda contextului economic dificil.

Saptama trecuta, Nokia si-a redus estimarile privind cota de piata si profitabilitatea aferente celei de-a doua jumatati a acestui an. In trimestrul doi al acestui an, profitul net al Nokia a scazut cu 66%, la circa 380 milioane euro, iar vanzarile au scazut cu 25%.

Samsung Electronics, care va anunta rezultatele financiare in aceasta vineri, a anuntat ca profiturile vor fi peste asteptari. In primul trimestru din acest an, Samsung a raportat un profit net de 619,2 miliarde woni (461 milioane dolari), in scadere cu 72% fata de perioada similara a anului trecut.