Stocul online de 100 de telefoane s-a epuizat inainte de punerea in vanzare a noului telefon iPhone 3GS in magazinele Orange, iar acesta a fost deja suplimentat de doua ori in ultimele zile, a anuntat miercuri operatorul. Anuntarea ofertei pentru acest telefon a crescut cu 137% traficul in magazinul online, iar in ziua lansarii numarul vizitatorilor in magazinele operatorului a crescut in medie cu 117%, fata de media traficului din iulie 2008, au mai precizat oficialii Orange.

Dintre cei care au comandat online, 77% au ales livrarea telefonului acasa sau la serviciu, iar 23% l-au ridicat direct de la magazinele Orange. Modelul preferat de clientii care au comandat iPhone 3GS online a fost cel de 16 GB.

Orange, distribuitorul oficial al iPhone in Romania, a inceput vanzarea acestui telefon pe piata locala de pe 29 iulie, exclusiv in magazinul online, si in restul magazinelor de pe 31 iulie. Telefonul este disponibil impreuna cu trei abonamente de 19 euro, 39 euro si respectiv 59 euro (inclusiv TVA), pretul acestuia variind in functie de tipul de abonament, perioada contractuala si modelul ales, intre 199 euro si 519 euro. Fara abonament acesta costa 549 euro (cea mai mica varianta cu memorie de 16 GB).

iPhone 3G S a fost lansat pe piata in 19 iunie, in mai multe tari din Europa si in Statele Unite ale Americii. Pe piata americana, telefonul se vinde la 199 dolari in varianta de 16 GB si la 299 dolari pentru versiunea de 32 GB impreuna cu abonament pe doi ani la operatorul AT&T.