Ministerul Comunicatiilor a decis schimbarea conducerii in cadrul Postei Romane, a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) si a Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), a anuntat marti ministerul. Masura vine imediat dupa decizia PSD de a iesi de la guvernare.

"Initiativa MCSI vine pe fondul unui dezechilibru politic creat de decizia PSD de iesire de la guvernare. De asemenea se inscrie in demersul anuntat al Guvernului Boc de reducere a personalului in vederea reducerii costurilor. Astfel, nu se vor mai efectua angajari pentru ocuparea locurilor vacante ramase in urma schimbarilor", se arata in comunicatul ministerului.

Astfel, Gabriel Grecu a fost inlocuit din functia de director al SNR de directorul comercial al operatorului, Marius Popentiu. El a preluat si functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Vicepresedintele ASSI, Toma Campeanu a preluat functia de presedinte al acestei agentii inlocuindu-l pe Bogdan Mihailescu. De asemenea, potrivit ministerului, Marius Vatafu a renuntat prin conventie la functia de presedinte director general al Postei Romane, in locul acestuia fiind numit Tudor Bohalteanu, director economic al companiei.