UPC Romania a introdus canalul HBO HD in cadrul pachetului de programe TV digitale in format High Definition deja disponibile, respectiv TVR HD, PRO TV HD, Eurosport HD, History HD si Fashion TV HD, a anuntat luni operatorul de comunicatii prin cablu. Oficialii UPC au precizat pentru HotNews.ro ca acesta este al saselea si ultimul canal TV in format High Definition introdus de UPC in acest an. Mutarea vine la scurt timp dupa ce Romtelecom a introdus acest canal TV in cadrul serviciului de televiziune prin protocolul de internet (IPTV).

„Prin introducerea HBO HD, ne respectam promisiunea facuta clientilor nostri - aceea de a le oferi continut de calitate si cele mai inalte standarde tehnice la cele mai accesibile preturi de pe piata. In lunile care vor urma ne vom extinde pachetul HDTV cu noi canale oferind un continut cat mai diversificat pe zona de entartainment, educatie si informatii de calitate” a precizat Iulia Florea, Director, Customer Relations and Retail Sales, UPC Romania.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii UPC au precizat ca acesta este ultimul astfel de program lansat in acest an.

Conform informatiilor UPC, HBO HD este disponibil pentru abonatii Digital TV Medium cu DVR si HD (65 lei, fara TVA) impreuna cu Pachetul HBO MAXPAK (12 lei fara TVA) si Digital TV Large (care include MAXPAK) cu DVR si HD (90 lei fara TVA), atat in cazul achizitionarii exclusive a serviciilor de televiziune cat si in cadrul pachetelor 2 Play si 3Play.

UPC a introdus de la 1 octombrie un pachet de cinci canale TV in format High Definition, respectiv TVR HD, Pro TV HD, Eurosport HD, History HD si Fasion TV HD, in abonamentele de televiziune digitala cu DVR la preturi incepand de la 65 de lei pe luna (fara TVA). La inceputul lunii noiembrie, operatorul avea peste 3000 de abonati la acest serviciu.

Romtelecom ofera HBO HD si Pro TV HD prin IPTV

Mutarea UPC vine la scurt timp dupa ce Romtelecom a introdus doua posturi in format HD pana in acest moment, respectiv HBO HD si Pro TV HD, in lista canalelor TV oferite prin serviciul de televiziune prin protocolul de internet (IPTV) lansat la inceputul acestei luni. Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa ofere mai mult de 100 canale disponibile pe platforma IPTV.

Serviciul IPTV al Romtelecom este disponibil momentan in 10 orase din tara, oferind peste 20 de canale TV, din punct de vedere tehnic, fiind nevoie de o linie telefonica fixa si o conexiune de banda larga cu o capacitate de transfer de minim 8 Mbps. Pana la 31 martie 2010, operatorul ofera in mod gratuit acest serviciu, dupa aceasta perioada serviciul urmand a fi oferit in abonamente de la 3,5 euro pe luna (fara TVA).

"Dupa incheierea perioadei promotionale, clientii Clicknet care au incheiat contractul pana la 31 martie 2010 vor beneficia in continuare de gratuitate pentru pachetul de baza, incluzand cele mai vizionate canale TV. Preturile vor incepe de la 2,9 euro, fara TVA, similar cu cele practicate in cazul Dolce. Clientii vor putea sa opteze si pentru pachete tematice, precum si pentru pachete HD. Preturile pentru acestea vor fi de asemenea similare celor oferite pentru clientii Dolce, in functie de continut si de numarul de canale incluse. Intentionam sa avem mai mult de 100 canale disponibile pe platforma IPTV", au explicat pentru HotNews.ro oficialii Romtelecom.

UPC si Romtelecom nu sunt singurii operatori care transmit canale TV in format HD. iNES Group a lansat in noiembrie 2008 primele canale TV in format HD din Romania, parte a unui pachet premium care cuprinde servicii de internet, televiziune si telefonie. Abonamentul este disponibil pentru persoane fizice la un tarif lunar de 100 euro (fara TVA) si 250 euro (fara TVA) pentru persoane juridice, la care se adauga o taxa de instalare de 150 euro.