HTC, RIM si Samsung au reactionat dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute Steve Jobs a spus ca toate smartphone-urile au o slabiciune si apar probleme cu semnalul daca sunt tinute intr-un anumit fel in mana, scrie AFP. Apple a decis sa dea huse gratuite tuturor cumparatorilor noilor iPhone 4 pentru a elimina problemele cu antena, insa concurentii spun ca telefoanele lor nu necesita husa pentru a functiona cum trebuie si se arata iritati ca Apple ii face partasi la un scandal in care nu au ce cauta.

Steve Jobs sustine ca toate telefoanele au probleme cu antena, nu doar iPhone 4Foto: Reuters

Vineri, intr-o conferinta de presa de criza, Steve Jobs a incercat sa gaseasca o solutie la plangerile numeroase referitoare la faptul ca daca iPhone 4 este tinut intr-un anumit fel in mana, iar antena e acoperita, apar probleme de semnal. Jobs a spus ca toate smartphone-urile au astfel de vulnerabilitati si a venit si cu exemple de la concurenta, prezentand modele BlackBerry 9700, HTC Droid Eris si un Samsung Omnia 2.

Compania americana a atras mania concurentilor si fiindca a creat pe site-ul sau o pagina in care compara explicit performantele legate de puterea semnalului telefoanelor concurente in dorinta de a-si sustine ideea cum ca toate modelele au puncte slabe daca sunt tinute intr-un anumit fel.

Concurentii s-au aratat extrem de suparati de gestul lui Steve Jobs. Astfel, oficialii Samsung au spus ca designul antenei telefonului Omnia 2 este bine realizat, astfel ca receptia este buna indiferent de cum il tii in mana si nici nu au aparut plangeri de amploare de la clienti.

Si cei de la RIM, producatorii BlackBerry, s-au aratat deranjati de prezentarea lui Jobs si spun ca acesta nu avea de ce sa implice compania canadiana intr-o prezentare in care Apple incerca sa-si repare imaginea. In plus, cei de la RIM mai spun ca utilizatorii Blackberry nu trebuie sa puna husa telefonului pentru ca acesta sa mearga cum trebuie.

Si taiwanezii de la HTC s-au aratat nemultumiti ca Steve Jobs a generalizat pentru toata industria problemele de receptie aparute la iPhone 4, compania asiatica adaugand ca dupa ani de cercetare a reusit sa minimizeze problemele ce pot aparea daca antena este acoperita cand utilizatorul tine telefonul intr-un anumit fel.