Motorola a dat in judecata miercuri Apple, companie pe care o acuza ca i-a incalcat 18 brevete tehnologice in produse precum iPhone, iPad, iPad Touch si cateva computere Macintosh, transmite AFP. Motorola a depus plangere atat la Comisia americana de Comert International, cerand blocarea importurilor si vanzarii acestor produse Apple pe piata americana, cat si la doua instante din Illinois si Florida. De notat ca saptamana trecuta, Motorola a fost data in judecata de Microsoft pentru violarea unor patente tehnologice in unele terminale bazate pe platforma Android a Google, in timp ce Apple a deschis proces impotriva Nokia in Marea Britanie, la sfarsitul lunii trecute, tot pe fondul incalcarii unor brevete de inventie.

Actiunile in instanta ale Motorola au fost deschise de catre subsidiara de telefonie mobila, Motorola Mobility. Apple este acuzata ca a folosit ilegal in produsele sale tehnologii brevetate de Motorola, care vizeaza design-ul antenei, e-mail-ul wireless sau aplicatia software de management.

Procesele legate de incalcarea drepturilor detinute prin brevete tehnologice reprezinta un fenomen obisnuit intre marii giganti IT, noteaza AFP care aminteste ca actiunea Motorola impotriva Apple vine la cateva zile dupa ce Microsoft a atacat in instanta Motorola, pe motive similare.

Astfel, vineri, Microsoft a reclamat ca in anumite telefoane Motorola pe care ruleaza sistemul de operare Android al Google s-au folosit fara autorizatie tehnologii brevetate de Microsoft.

Pe de alta parte, Apple se judeca cu Nokia acuzandu-se reciproc de incalcarea unor patente, cel mai recent episod fiind la sfarsitul lunii trecute cand Apple a dat in judecata Nokia pe piata din Marea Britanie.