Valerian Vreme, noul ministru al Comunicatiilor, apare in recenta declaratie de interese semnata pe 28 octombrie si transmisa catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) drept actionar integral la UM-Soft, companie ce a semnat doua contracte cu statul in 2010. Contactat de HotNews.ro pentru informatii pe aceasta tema, ministrul a declarat ca mai multe date, inclusiv cele legate de actiunile detinute in firmele mentionate, sunt gresite, ca isi asuma eroarea si o va corecta cat poate de repede. Ministrul a spus ca el doar a semnat documentul, care a fost completat de cei de la secretariat, si crede ca a transmis date corecte, dar se contrazice cand este intrebat care sunt cifrele corecte privind actiunile detinute.

Declaratie de intereseFoto: Hotnews

Valerian Vreme, noul ministru al Comunicatiilor, a semnat pe 28 octombrie anul acesta o noua declaratie de interese, transmisa catre ANI, in care sunt mentionate inclusiv contractele cu statul ale firmelor in care acesta este actionar. Documentul este atasat articolului.

Valerian Vreme apare in document ca detinand 100% actiuni in companiile UM-SOFT SRL si MICROTEC SRL. La alte doua firme, CAPITAL CREDIT si ARISTARC SRL, acesta apare ca fiind actionar impreuna cu sotia si detinand 100% actiuni.

In privinta afacerilor cu statul derulate de firmele la care Valerian Vreme este actionar apare situatia firmei UM-SOFT, care in perioada 2003-2010 a incheiat 8 contracte de service si achizitii.Valoarea totala a acestor contracte variaza intre 221 lei/luna si 12.000 lei/luna, fara a se preciza durata contractelor.

  • Valerian Vreme constata ca datele sunt gresite. Cum incepe sa se contrazica ministrul

Valerian Vreme

Valerian Vreme

Foto: AGERPRES

Contactat vineri de catre HotNews.ro pentru mai multe informatii privind doua contracte incheiate in 2010 intre UM-SOFT (unde apare ca avand 100%) si Termoserv (valoare totala a contractului de 1485 lei/luna) si Termoelectrica (valoare totala a contractului de 12.000 lei/luna), Valerian Vreme a spus ca nu se mai ocupa de firma din 2008 si ca mai multe date din declaratie sunt gresite.

"Contractele sunt o continuitate acolo, din cate stiu eu. Eu nu ma prea mai ocup de firma. Nu mai stiu tot ce se intampla pe acolo. Firma are contract vechi cu Termoelectrica. Contractele sunt incheiate inainte de a fi ministru, asta sigur. (...) 12.000 lei pe luna? Pe an, cred. Nu va pot spune prea multe pentru ca nu le stiu. Chiar nu le stiu. Achizitia nu e pe luna. Nu poti achizitiona ceva pe luna. Cred ca este un contract castigat de 12.000 lei. Este o greseala. (...) Nu ma mai ocup de firma (n.r. UM-Soft) de cand am iesit deputat, in decembrie 2008", a precizat Valerian Vreme.

Acesta a mai spus ca nici datele privind actionariatul, care apar in declaratie, nu sunt cele corecte.

"Sunt gresite toate astea, stati ca ma uit si le corectez. Acum mi-am dat seama ca sunt gresite. O s-o corectez asta este. O sa ma uit cat am si va spun", a spus ministrul.

  • Ce spune mai intai ministrul despre actiunile detinute. La ARISTARC - 45% din actiuni

Convorbirea a fost intrerupta, iar dupa putin timp reluata pentru ca ministrul a spus ca se va uita si va reveni cu situatia exacta a actiunilor detinute la firmele mentionate.

"Deci eu, ca persoana, am 19,8% la UM-SOFT sau 20% scrieti, la MICROTEC am 30%, la Capital Credit nu am nimic. Are sotia. La ARISTARC SRL - 45% si la Erste, acelea sunt actiuni", a precizat ministrul.

Dar cine a completat aceasta declaratie? Pe baza caror date?

"Eu am semnat-o doar. O s-o refac. (...) A fost completata la secretariat. Eu cred ca am dat datele bune, dar cred ca nu au completat bine. Oricum nu e vina lor, vina este a mea pentru ca nu am vazut datele. Ce sa spun? Este o eroare materiala, mi-o asum si o s-o corectez cat pot de repede. Cred ca sunt si in termen pentru ca abia am depus-o (...) Cred ca am dat datele corecte, eu asa stiu, nu stiam asa cu exactitate. N-am majoritate in nici o firma", a spus Vreme.

  • Ce spune in inregistrarea audio: La ARISTARC nu detin nici o actiune

Pentru o inregistrare audio care sa apara atasata articolului de pe HotNews.ro, ministrul a dorit sa faca o noua declaratie pe care o prezentam mai jos. In noua declaratie, ministrul revine si spune ca in cadrul ARISTARC nu detine nici o actiune.

"Eu ca persoana nu sunt majoritar in nici o firma, in firma UM Soft am in jur la 20%, in firma Microtek in jur la 30%, in firma Capital Credit nu am nici o actiune, iar in firma Aristark 45%..Nu, nu in firma Aristark nu am nici acolo, nici o actiune. Am vrut sa fiu corect si acolo sunt actiuni cumulate cu sotia", a declarat Valerian Vreme.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • Ce arata datele de la Registrul Comertului: Vreme este actionar in doua firme - UM-SOFT si MICROTEC

Captura Registrul Comertului

Captura Registrul Comertului

Foto: Hotnews

Declaratia finala a ministrului se potriveste si cu datele din prezent de la Registrul Comertului, unde Valerian Vreme apare actionar la doua firme: UM-SOFT SRL si MICROTEC SRL.

UM-SOFT SRL:

- Actionari:Vreme D. Mioara (65,98%), Vreme V. Valerian (19,08%) si Gogu I. Ionut (14,94%). Firma nu are asociati persoane juridice.

- bilant 2009: cifra de afaceri: 280.955 lei. Numar de salariati: 7. Profit brut: 5801 lei.

- bilant 2008: cifra de afaceri: 244166 lei. Numar de salariati: 9. Profit brut: 4341 lei.

- bilant 2007: cifra de afaceri: 219754 lei. Numar de salariati: 10. Profit brut: 0 lei.

MICROTEC SRL:

- Actionari:Vreme D. Mioara (57,14%), Vreme V. Valerian (28,57%) si Gogu I. Ionut (14,29%). Firma nu are asociati persoane juridice.

- bilant 2009: cifra de afaceri: 503.932 lei. Numar de salariati: 2. Profit brut: 6.054 lei.

- bilant 2008: cifra de afaceri: 923.332 lei. Numar de salariati: 2. Profit brut: 0 lei.

- bilant 2007: cifra de afaceri: 679.876 lei. Numar de salariati: 2. Profit brut: 15.376 lei.