Romtelecom a semnat cu DTH Television Group, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti ai acestui operator, iar pretul tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, a anuntat joi compania. Romtelecom mai mentionat ca a notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse, informatie pe care HotNews.ro a prezentat-o in premiera in urma cu doua zile.

Scaderea numarului de clienti Boom TVFoto: Casa de Insolventa Transilvania

DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a intrat in procedura de insolventa la inceputul lunii iunie a anului trecut, iar Casa de Insolventa Transilvania a preluat acest dosar in calitate de administrator judiciar. La sfarsitul lunii aprilie din 2010, DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV lansata in urma cu cinci ani, ajunsese la datorii de peste 406,8 milioane lei, iar din octombrie 2010 operatorul ajunsese sa aiba sub 100.000 de clienti.

Romtelecom a facut o oferta ferma de 8 milioane euro (plus TVA) pentru activele Boom TV

Conform planului de reorganizare facut public saptamana trecuta de Casa de Insolventa Transilvania, Romtelecom a fost singurul operator care a facut o oferta ferma pentru preluarea fondului de comert al DTH Television Grup, in valoare de 8 milioane euro (plus TVA).

  • "Pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul Societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7.320.000 euro plus TVA in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro/abonat", se arata in planul de reorganizare.

La sfarsitul lui 2010, Boom TV avea 97.549 abonati. Daca ar prelua acest numar de clienti, Romtelecom ar ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV, foarte aproape de UPC Romania, al doilea mare operator de cablu TV, care la sfarsitul anului trecut avea peste 1,15 milioane de abonati la serviciile TV. Lider pe piata serviciilor TV este RCS&RDS cu 2,7 milioane abonati (din care 1,1 milioane abonati pe segmentul DTH si 1,6 milioane abonati la cablu TV).