Autoritatea de reglementare in comunicatii a lansat o licitatie deschisa pentru servicii de consultanta necesare implementarii aplicatiei online oficiale pentru compararea ofertelor de telefonie fixa, mobila si internet din piata, potrivit unui anunt postat luni in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Acest prim contract scos la licitatie are o valoare estimata de peste 100.000 lei si este finantat cu fonduri UE. Bugetul total pentru acest proiect de creare a unei aplicatii interactive de tip "calculator de preturi" depaseste 200.000 de euro.

Printre conditiile de eligibilitate pentru participarea la aceasta licitatie se mentioneaza ca ofertantul sa aiba o cifra de afaceri medie anuala realizata în ultimii 3 ani este de cel putin 200.000 Lei sau sa demonstreze ca, în baza unuia sau mai multor contracte, a prestat în ultimii 3 ani servicii similare celor care fac obiectul prezentei proceduri a caror valoare cumulata este de cel putin 100.000 Lei, fara TVA.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente si in acelasi tmip pentru depunerea ofertelor pentru servicii de consultanta este 21 iulie 2011. Deschiderea ofertelor ar urma sa aiba loc pe 22 iulie.

Bugetul total al acestui proiect, care se va implementa cu fonduri UE depaseste 200.000 de euro, conform oficialilor ANCOM.

Despre comparatorul oficial de tarife telecom

Aplicatia online in cauza va putea efectua pe baza unui set de optiuni introduse de utilizator, analize comparative ale planurilor tarifare telecom existente pe piata. Obligatia implementarii acestei aplicatii revine autoritatii de reglementare si este parte dintr-o decizie data de arbitrul telecom anul trecut, care impune operatorilor sa furnizeze clientilor un set obligatoriu de informatii de genul celor legate de tarifele si serviciile oferite. Decizia in cauza a fost atacata in instanta de catre operatorii de telefonie mobila.