Romtelecom a inregistrat in primele sase luni din acest an o pierdere financiara operationala (EBIT) de 28,7 milioane euro, in scadere fata de o pierdere operationala de 38,2 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, compania avand la data de 1 iulie cu aproape 1500 de angajati mai putin decat in aceasi perioada din 2010, arata datele publicate joi de grupul elen OTE. In prima jumatate din acest an, costurile aferente programului de disponibilizari voluntare au crescut cu 37,4% pana la 27,9 milioane euro, fata de 20,3 milioane euro in aceeasi perioada din 2010. Romtelecom a ajuns in prezent la circa 7500 de angajati.

In prima jumatate a acestui an, veniturile Romtelecom au scazut cu 9% pana la 332,4 milioane euro, fata de 365,3 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

  • "Controlul costurilor a aramas o prioritate in aceasta perioada, reflectat printr-o scadere de 11% a cheltuielilor operationale (incluzand deprecieri si costurile influentelor speciale) in trimestrul al doilea  fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru reflecta, in primul rand, cresterea productivitatii, generata de efortul combinat al scaderii semnificative a numarului de angajati (aproximativ 1500 mai putini fata de jumatatea lui 2010) in paralel cu cresterea numarului de unitati generatoare de venit (+8,3%). Este de asteptat ca programul de transformare implementat in prima jumatate a anului sa continue sa produca efecte pozitive asupra rezultatelor financiare din urmatoarele trimestre", a declarat Anastasios Tzoulas, director executiv financiar Romtelecom.

In trimestrul al doilea din acest an, veniturile companiei au ajuns la 166,1 milioane euro, in scadere cu 7,1% fata de aceasi perioada din 2010, in timp ce pierderea operationala s-a redus la 12 milioane euro fata de un rezultat negativ de 41,5 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

In trimestrul doi, costurile cu programul de plecari voluntare au ajuns la 7,2 milioane euro, in scadere cu 58,1% fata de trimestrul similar din 2010.

Operatorul a inregistrat in trimestrul doi din acest an o crestere a numarului de clienti la serviciile de internet in banda larga cu 23,1% fata de aceeasi perioada din 2010, pana la 1,08 milioane utilizatori, si o crestere cu 30,9% a numarului de abonati la serviciile TV (DTH, IPTV si cablu) pana la 1,22 milioane abonati.