Negocierile dintre UE si SUA pentru un acord de liber schimb dureaza deja de cativa ani si se confrunta, in continuare, nu numeroase obstacole, in timp ce presiunea pentru o incheiere rapida creste. Care e pozitia americana in aceste tratative? Unde sunt, in acest moment, principalele neintelegeri? Ce se intampla cu prevederile criticate de societatea civila? Kate Kalutkiewicz, Senior Trade Representative al Misiunii SUA la Uniunea Europeana, discuta online despre stadiul negocierilor TTIP - joi, ora 9.30.

Kate KalutkiewiczFoto: Hotnews
  • Intalnirea online s-a incheiat

Kate Kalutkiewicz este Senior Trade Representative la Misiunea Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeana. Anterior, ea a fost Director pentru Afaceri Europene al în cadrul Office of the United States Trade Representative (USTR), funcţie în care a îndeplinit rolul de negociator principal asociat al SUA la negocierile privind Tratatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP). Intre 2007 si 2011 a fost negociator principal in negocierile pentru acorduri comerciale intre SUA si Brazilia.

Puneti intrebari folosind formularul de comentarii. Va rugam sa va rezumati la tema enuntata si sa nu adresati mai mult de doua intrebari