​Marcile Volkswagen si Audi, ambele parte din Volkswagen Group, sunt acuzate in SUA ca ar fi utilizat setari speciale ale computerelor masinilor pentru a detecta cand functioneaza in regim de testare a emisiilor si consumului asfel incat sa consume mai putin si sa aiba emisii mai reduse. Prima reactie a Volkswagen Group, prin vocea directorului general executiv (CEO), Martin Winterkorn: “(…) luam aceste acuzatii in serios. (…) Ne pare foarte rau ca am distrus increderea clientilor si a publicului”.

Martin WinterkornFoto: Volkswagen

Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari dupa ce compania a fost acuzata ca a realizat un program software pentru masinile diesel ce inseala autoritatile de reglementare ce masoara emisiile toxice, a anuntat Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA).

“Consiliul de conducere al Volkswagen AG ia aceste acuzatii in serios. Personal imi pare foarte rau ca am distrus increderea clientilor si a publicului. Vom coopera pe deplin cu agentiile responsabile, urgent si transparent, pentru a releva clar si deschis faptele acestui caz. Volkswagen a cerut o investigatie externa asupra acestui caz”, a declarat Martin Winterkorn, CEO al Volkswagen Group, in prima reactie scrisa si transmisa presei dupa stirea aparuta sambata.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro