​Grupul german Bosch avea in Romania 4.800 de angajati la final de 2016 in tara si va incheia anul 2017 cu 10% mai multi, fiind bugetate investitii la unitatile de la Blaj si Cluj, a spus directorul pentru Romania, Mihai Boldijar. Intrebat daca Bosch poate deschide noi unitati de productie in tara, seful companiei a spus ca este "foarte probabil" fiindca Romania este extrem de bine vazuta in concernul german datorita produselor de calitate excelenta livrate. O decizie in acest sens nu a fost inca luata, dar ar putea veni un anunt in acest an. In Romania cea mai recenta fabrica deschisa de grupul german a fost in iunie 2013, la Blaj.

Intr-o fabrica BoschFoto: Bosch

Bosch a avut anul trecut afaceri de 332 milioane euro in tara, in crestere cu 50% fata de 2015. Numarul de angajati a crescut cu 50%, pana la 4.800 de persoane. Pentru 2017 planurile sunt ca numarul de angajati sa creasca cu peste 10%. Grupul a facut anul trecut achizitii de componente in valoare de 150 milioane euro pe plan local.

Intrebat daca ar fi posibila deschiderea unei noi unitati de productie in tara, Mihai Boldijar, seful Bosch Romania, spune ca este "foarte probabil" si ca un anunt ar putea veni in cursul acestui an, insa pana in prezent nu s-a luat nicio decizie.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro