Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris un concept de SUV numit 4ever Trophy care se inspiră și din designul modelelor Renault 4 din trecut. 4ever Trophy dă o idee despre cum va arăta SUV-ul electric de clasă B pe care francezii îl vor lansa în 2025.

Renault 4EVER Trophy ConceptFoto: Renault

Mașina va intra pe o piață unde cele mai importante modele sunt Opel Mokka-e, Peugeot e-2008 și Hyundai Kona Electric, acesta din urmă având vânzări foarte bune.

Renault 4ever Trophy are 4,16 metri lungime, fiind cu 9 cm mai scurt decât unul dintre cele mai vândute SUV-uri Renault, modelul Captur.

SUV-urile full-electrice reprezintă un segment unde este anticipată o creștere puternică a vânzărilor, iar mare miză este să fie lansate modele mai ieftine, care să coste sub 25.000 de euro înainte de aplicarea subvențiilor oferite de stat.

4ever Trophy are și câteva elemente de design retro, fiind inspirat de modelele Renault 4 care s-au vândut în milioane de exemplare între anii 60 și începutul anilor 90.

La fel ca în cazul Renault 5, un alt model retro ce are o reinterpretare modernă, marca franceză mizează pe dorința publicului de a avea o mașină modernă, dar care să fie ieșită din comun, datorită elementelor retro de design.

În versiunea de serie, mașina va avea baterie de 42-kWh și motor de 100 kW.

Ce spune Renault despre noul concept

„4EVER Trophy, o icoană reînnoită pentru a deveni un SUV electric de segment B

La treizeci de ani de la încetarea producției, Renault dezvăluie o interpretare modernă și electrică a emblematicului său Renault 4 la Salonul Auto de la Paris 2022: 4EVER Trophy. Acest show-car în configurație ușoară de aventurier sărbătorește cea de-a 25-a aniversare a raliului umanitar 4L Trophy. Prefigurează un viitor SUV 100% electric din segmentul B, care va fi comercializat în 2025, și produs în Franța, la Manufacture de Maubeuge, în cadrul clusterului ElectriCity”.

Mașina va fi produseă la Mauberge (Franța), în hub-ul industrial dedicat mașinilor electrice.