Karmann, companie germana specialista in productia de acoperisuri pentru decapotabile, a cerut miercuri intrarea in procedura de faliment, dupa ce comenzile au scazut drastic, aducand o penurie de lichiditati, noteaza Automotive News. Compania spera sa-si continuie activitatea si va incerca sa salveze cat mai multe posturi.

Compania prezentase un plan de restructurare in septembrie anul trecut, dar dupa ce criza i-a afectat comenzile, nu a mai fost in stare sa si-l finanteze si nici sa plateasca pentru concedierea a peste 2.000 de oameni.

Compania fondata in 1901 are 5.000 de angajati si spera ca isi va mai desfasura partial activitatea si dupa declansarea procedurii de faliment. Justitia va numi un administrator de insolventa, iar scopul este ca producatorul sa fie restructurat si sa fie salvate cat mai multe posturi.

Karmann e celebra pentru modelul Volkswagen Beetle Karmann Ghia si pentru acoperisul retractabil al Mercedes Benz SLK. Compania a mai produs componente pentru producatori precum Renault si Volkswagen, in februarie a incheiat contractul de productie pentru Audi A4 cabrio, iar in mai expira cel pentru Mercedes CLK cabrio.