Toyota a anuntat marti un recall voluntar pentru 650.000 de masini hibride Prius pentru a verifica si repara posibile defecte la o pompa de racire, scrie AFP. Niponii insista ca nu e vorba de o actiune tipica de recall fiindca nu e obligata de o autoritate sa faca reparatiile, ci a luat decizia de buna voie, din respect pentru clienti. Acest an a fost greu pentru Toyota care a rechemat peste 12 milioane de masini pe plan mondial, imaginea marcii avand de suferit.

Toyota a anuntat ca se ofera sa schimbe pompele de racire a 650.000 de masini hibride Prius produse intre 2004 si 2007 si mentioneaza ca posibilul defect nu pune soferul in pericol, ci doar poate diminua performantele masinii. Circa 70.000 de masini sunt din Europa, aproape 400.000 sunt din SUA, iar restul din Japonia.

Toyota a mai rechemat anul acesta 400.000 de masini din cea mai noua generatie Prius (a treia) pentru a modifica soft-ul de management al sistemului ABS. Toyota Prius este cea mai cunoscuta si vanduta masina hibrida pe plan mondial, cu peste doua milioane de unitati in 13 ani.

Analisti citati de AFP spun ca Toyota a devenit mult mai grijulie fata de orice defect pentru a-si multumi clientii, insa avertizeaza ca recall-urile frecvente afecteeaza imaginea de super-fiabilitate a constructorului auto.