Omul de afaceri George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari dupa ce bursa de valori a crescut brusc in urma victoriei neasteptate a lui Donald Trump in alegerile prezidentiale desfasurate in Statele Unite pe 8 noiembrie 2016, a anuntat Wall Street Journal (WSJ), citat de CNBC.

George SorosFoto: Wikipedia

Sursele au declarat pentru publicatia WSJ ca miliardarul George Soros a fost precaut in legatura cu evolutiile pietelor financiare in contextul alegerilor din Statele Unite si a inregistrat pierderi dupa victoria surprinzatoare a lui Donald Trump, potrivit Mediafax..

Insa Stanley Druckenmiller, fost colaborator al lui George Soros, a anticipat evolutiile asociate cursei prezidentiale americane si a obtinut un profit semnificativ, scrie WSJ, citand surse apropiate subiectului.

Bursa de valori si trezoreriile au beneficiat de pe urma victoriei lui Donald Trump, in contextul asteptarii unor reglementari mai flexibile in anumite sectoare, a unor taxe mai mici si a unor stimuli fiscali.

Fondul de investitii al lui Soros, Soros Fund Management, administreaza aproape 30 de miliarde de dolari pentru Soros si familia acestuia.

George Soros a sprijinit-o pe Hillary Clinton in campania electorala.