Comisia Europeana a anunțat ca increderea in perspectiva economica a crescut in iunie mai mult decat așteptarile, indicele corespunzator (Economic Sentiment Indicator – ESI) urcand in zona euro la 73.3 fața de estimarile de 71 ale economiștilor. Valoarea de luna trecuta a fost la randul sau revizuita in creștere la 70.2 de la estimarea preliminara de 69.3.

Cu toate acestea, Comisia Europeana a declarat intr-un raport separat ca „ar fi prematur sa se considere ca aceasta criza s-a terminat”, viitorul economic al Uniunii fiind inca „marcat de un nivel excepțional de incertitudine”.

Nivelul prețurilor de consum din Spania a suferit in iunie o scadere record de 1%, dupa declinul de 0.9% din luna mai. Valoarea a fost totuși mai mica decat estimarile economiștilor, care prevedeau o scadere de 1.2%.

Aceasta este a patra luna consecutiva in care nivelul prețurilor este in scadere in Spania, seria inceputa in martie fiind prima de acest gen de dupa 1952. Economia Croației a scazut in primul trimestru al anului cu o rata anualizata de 6.7%, cea mai severa din ultimii noua ani.