Compania Nakheel si ea la originea crizei datoriei externe a Dubaiului a cerut luni bursei din Dubai sa suspende tranzactiile cu obligatiunile sale.

Gigantul imobiliar care face parte din holdingul Dubai World a cerut suspendarea tranzactiilor cu toate obligatiunile sale islamice cotate la bursa Nasdaq din Dubai. Anuntul a fost facut imediat dupa deschiderea bursei, scrie Reuters.

Guvernul din Dubai ceruse, in urma cu patru zile, creditorilor celui mai important conglomerat din emirat, care s-a aflat la baza expansiunii economice a acestui stat, sa amane cu sase luni plata datoriei ajunsa la scadenta, potrivit Reuters. Amanarea platilor reprezinta primul pas in procesul de restructurare a Dubai World, care are datorii de 59 miliarde de dolari.

Dubai World, care controleza dezvoltatorul imobiliar Nakheel, are datorii de 59 miliarde de dolari, adica peste doua treimi din datoria totala de 80 miliarde de dolari a emiratului. Nakheel, care este cunoscuta pentru dezvoltarea Insulei Palmier, detine un portofoliu care include 571 de proiecte, dintre care 249 se afla in constructie.