Bursa din Sibiu a lansat, luni, doua noi instrumente financiare derivate, respectiv contractul futures pe actiunile Sibex si contractul futures pe aur, denominat in dolari, a anuntat intr-o conferinta de presa Theodor Ancuta, presedintele operatorului pietei de capital. Totodata, reprezentantii Sibex au inaugurat noul sediu din Bucuresti al companiei, unde vor fi organizate conferinte de presa, intalniri de afaceri, seminarii sau cursuri.

Contractul futures pe actiunile Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, are simbolul DESBX, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 1000 de actiuni SBX, pasul de tranzactionare fiind de 0,0001 lei (0,1 lei/contract).

Investitorii au tranzactionat pana in prezent aproximativ 18,4% din capitalul social al bursei sibiene de la lansarea la tranzactionare pe piata spot administrata de Bursa din Sibiu in data de 22 ianuarie 2010.

„Speram ca derivatele pe actiunile Sibex sa fie la fel de atractive pentru investitori ca si actiunile companiei, care au avut o evolutie buna de la lansare, atat sub aspectul lichiditatii cat si al pretului”, a declarat Teodor Ancuta, presedinte director general Sibex

Contractul futures pe raportul spot dolar SUA/aur, are simbolul SIBGOLD_USD, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 10 Troy Ounce (311,034768 grame), pasul de tranzactionare fiind de 0,1 dolari americani.