Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) recruteaza cetateni romani pentru a ocupa functia de sef de unitate in trei domenii: drept, economie si administratie publica europeana. Inscrierile se fac pana in 22 octombrie pe site-ul Comisiei.

Pentru a participa la selectie trebuie mai intai sa va creati un cont personal pe EPSO dupa care veti si supusi unor teste interactive de rationament verbal, numeric si de logica. Aflati aici toti pasii pe care trebuie sa-i urmati ca sa va inscrieti.

Cei care sunt interesati de un astfel de post trebuie sa fie obligatoriu cetateni romani, sa fi absolvit o facultate si sa aiba o experienta de un an, daca durata studiilor universitare a fost de trei ani.

Incepand cu acest an, concursurile EPSO au cunoscut schimbari. Carmen Peter, consultant pentru candidatii la concursurile EPSO, declarase, luna trecuta, intr-un interviu pentru HotNews.ro ca acum conteaza abilitatile profesionale, inteligenta emotionala, iar ponderea cunostintelor despre UE se reduce la 20% din evaluare.

Esential este acum ca, pentru a trece de preselectie, candidatii nu mai sustin proba tehnica pe un anumit domeniu, ci trebuie sa raspunda bine la teste de gandire si la verificari ale inteligentei emotionale. Se testeaza gandirea verbala, gandirea numerica, gandirea abstracta si gandirea situationala.