Patru potentiali investitori au depus pana pe 23 martie, data limita, documentele de participare la licitatia cu strigare organizata de Ministerul Economiei pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Cupru Min, reprezentand 100% din capitalul social al societatii, informeaza Ministerul. Verificarea si analizarea Documentelor de participare la licitatie se va face de catre Comisia de licitatie pana la data de 26 martie 2012, ora 10.00, cand se va intocmi si afisa lista ofertantilor acceptati la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Potentialii investitori care au depus Documente de participare la aceasta licitatie

  • OZ MINERALS LIMITED AUSTRALIA
  • DUNDEE HOLDING B.V. OLANDA
  • ROMAN COOPER CORP. CANADA
  • ELLATZITE MED AD BULGARIA.

Licitatia cu strigare va avea loc in data de 26 martie 2012, ora 11.00.

Obiectul principal de activitate al Cupru Min este exploatarea si livrarea in forme specifice a resurselor/rezervelor de minereu cuprifer din perimetrul minier Rosia Poieni, zona care, pana acum cativa ani, a stat sub amenintarea unui dezastru ecologic. In perimetrele Rosia Poieni, potentialul este estimat la 1,5 milioane tone de minereu/an.

Cupru Min a mai fost scoasa de doua ori la privatizare, insa tot de atatea ori au fost revocate ofertele de vanzare. In decembrie 2008, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis revocarea ofertei de privatizare a Cupru Min Abrud din cauza situatiei economice nefavorabile.

Cupru Min Abrud a mai fost lansata la privatizare in mai 2008, insa AVAS a revocat oferta de vanzare, deoarece in urma mecanismului de pre-consultare Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca privatizarea nu respecta regulile privind ajutorul de stat. In acel moment, procesul de privatizare se afla in programul de pre-consultare cu reprezentantii Comisiei Europene.