Banca franceza Societe Generale a comunicat o scadere a profitului de 20% in primul trimestru al anului 2012 pe fondul crizei datoriilor din zona euro, informeaza BBC.

Profitul net al institutiei financiare in primele trei luni ale anului a scazut la 732 milioane de euro, de la nivelul de 916 milioane inregistrat anul trecut.

In acelasi timp Societe Generale a precizat ca "o revigorare brusca in activitatile corporate si de investitii bancare" a inceput dupa ce ultimul ajutor financiar destinat Greciei a fost aprobat.

Anul trecut actiunile SocGen au avut o scadere de 60%.

In primul trimestru al anului Banca Centrala Europeana a luat mai multe masuri extraordinare, imprumutand bancilor din zona euro mai mult de 1.000 de euro la rate ale dobanzii scazute. De asemenea Grecia a finalizat cea mai mare restructurare a datoriei din istorie, deschizand astfel calea spre primirea ajutorului de 110 miliarde de euro de la Fondul Monetar International si partenerii din zona euro.

"Primul trimestru al anului a fost marcat de turbulente reduse pe pietele financiare in urma implementarii operatiunilor de refinantare pe termen lung ale Bancii Centrale Europene si finalizarii planului de salvare a Greciei. Aceasta normalizare a condus la o revigorare brusca a activitatilor corporate si de investitii bancare", a mentionat institutia financiara.

In urma operatiunilor bancii centrale SocGen si-a crescut resursele financiare cash la 52,4 miliarde de euro, fata de 44 de miliarde in 2011.