Compania aeriana low-cost Dobroliot, o filiala a Aeroflot, a anuntat duminica suspendarea zborurilor sale in contextul noilor sanctiuni introduse contra Rusiei de UE, care acuza Moscova ca este implicata in razboiul din Ucraina.

"Compania aeriana Dobroliot suspenda temporar zborurile incepand cu 4 august 2014 (...), din cauza unor sanctiuni economice ale Uniunii Europene", a anuntat compania intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Mai multi contractanti europeni au refuzat sa-si indeplineasca obligatiile" luate fata de Dobroliot, anuland contractele de leasing, mentenanta tehnica si asigurare a avioanelor, care au fost incheiate cu Dobroliot, o filiala a Aeroflot, cea mai importanta companie aeriana din Rusia, potrivit comunicatului. "In fata acestor presiuni fara precedent (...), Dobroliot se vede obligata sa-si suspende zborurile si vanzarea biletelor", anunta compania aeriana.

UE a anuntat marti noi sanctiuni contra Moscovei, pe care o acuza de implicare in razboiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sanctiuni introduse contra Rusiei de la sfarsitul Razboiului Rece.

Compania aeriana Dobroliot a efectuat primul sau zbor in iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipita in martie la Rusia.