Deputatul PSD Mihai Tudose (47 ani) a fost propus ministru al economiei in cabinetul Ponta IV. Acesta a fost ales vineri, intr-o conferinta extraordinara, si presedinte PSD Braila, in locul lui Gheorghe Bunea Stancu, judecat sub control judiciar pentru acte de coruptie. Este deputat din 2000. In 2007 a obtinut titlul de doctor la Academia Nationala de Informatii.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

Intrebat ce calitati il recomanda pe Mihai Tudose pentru a conduce PSD Braila, Liviu Dragnea a spus: "Mihai este un om care, din punct de vedere politic, are foarte multa experienta. Este un om apreciat de colegi. Mihai nu si-a depus candidatura pentru ca a visat noaptea, ci pentru ca organizatia in sine, colegii de la nivelul conducerii judetene si colegii din teritoriu i-au propus sa candideze, pentru ca este un om perceput ca un om politic care munceste pentru oameni, nu numai pentru cei din partid. Este un om care munceste pentru comunitate, un om loial, un om care vrea sa faca lucruri nu numai pentru colegii dumnealui, ci pentru intreg judetul".

Noul presedinte al organizatiei, Mihai Tudose, a declarat ca unul dintre obiectivele sale este ca in PSD Braila "nimeni sa nu mai ia decizii de capul lui".

Mihai Tudose are studii si specializari in stiinte juridice, aparare si securitate. In 1994 a terminat facultatea de stiinte juridice si administrative. In 2006 a frecventat Colegiul Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii si Colegiul National de Aparare, iar in 2007 obtinut titlul de doctor la Academia Nationala de Informatii.

In CV-ul sau, rubrica "activitate profesionala" este destul de saraca. In perioada 1992-1999 a fost sef birou senatorial, in perioada 1999-2000 a fost jurist la SC Farex SA Braia, iar din 2000 pana acum a fost doar deputat. Este membru de partid (social-democrat) din 1992. Din 1996 pana acum a fost vicepresedintele Organizatiei Judetene PSD Braila.

Potrivit declaratiei de avere, detine un apartament de 97 mp, dobandit in 1996, doua autoturisme Mercedes fabricate in 2008, respectiv 2009, si o colectie filatelica de 30.000 euro. In declaratia de avere a mai fost trecuta si o datorie de 15.000 euro catre o persoana fizica.

Intrebat daca va face si functiei de ministru in Guvernul Ponta 4, in conditiile in care e si deputat si presedinte al PSD Braila, functie recent obtinuta, el raspunzand: "Un metru noua's'opt, o suta de kile, cred ca fac", potrivit Mediafax.

"Nu e sport individual, e sport de echipa si intr-o parte si in alta", a adaugat Tudose.