Produsele traditionale romanesti vor fi inregistrate si recunoscute in UE

de Cristina Bucureasa     HotNews.ro
Miercuri, 6 februarie 2008, 18:28 Economie | Companii

Caracteristicile traditionale ale produselor romanesti vor putea fi inregistrate si protejate atat la nivelul Romaniei, cat si la nivelul Uniunii Europene. Inregistrarea produselor traditionale se va hotari de catre Ministerul Agriculturii. Ministrul de resort va aproba, pana saptamana viitoare, procedura de inregistrare. Costurile pe care le presupune aceasta procedura vor fi suportate de producator.

Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a anuntat, miercuri, ca orice producator din Romania poate solicita inregistrarea si protectia caracteristicilor traditionale pe care le realizeaza. Acesta a afirmat  ca, pana saptamana viitoare, va aproba un ordin care sa stabileasca procedura de inregistrare a unui produs si aceea de protectie la nivel national si comunitar.

"Practic, este inregistrata si protejata o reteta specifica, indiferent de locul unde se realizeaza produsul sau de unde vine materia prima", a spus ministrul Ciolos.

De asemenea, ministrul a anuntat crearea unui oficiu national pentru produsele nationale, care sa ofere consultanta producatorilor pentru promovarea produselor comunitare pe piata interna si cea comunitara.

Romania a inaintat, in anul 2004, o lista de produse traditionale pentru care ar fi putut solicita protectie dupa aderare. Portrivit Ministerului Agricuturii, produsele incluse pe lista respectiva nu au beneficiat de protectie pe piata comunitara, intrucat Romania nu era membru al Uniunii Europene.

Dupa 1 ianuarie 2007, Comisia Europeana a Romaniei si Bulgariei termenul de un an de zile pentru a implementa sistemul european de protectie a produselor traditionale. 

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

429 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version