Electrolux Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 150,7 milioane de euro, fata de 141,53 milioane de euro in 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Investitiile realizate anul trecut de companie la fabrica de aragazuri la Satu Mare se ridica la valoarea de 1,43 milioane de euro.

Acestea au vizat introducerea si dezvoltarea de noi tehnologii, dezvoltarea de bunuri competitive, imbunatatirea conditilor de lucru, imbunatatirea si siguranta mediului inconjurator, reorganizarea sistemului de management. Valoarea totala a investitiilor in fabrica de la achizitia acesteia de catre Grupul Electrolux si pana in prezent depasesc 32 milioane de euro.

Fabrica Electrolux din Satu Mare vizeaza exclusiv productia de aragaze, la aceasta fabrica fiind realizata majoritatea productiei de aragaze Zanussi din Europa. Piata de desfacere este variata, iar productia se face atat pentru piata romaneasca cat si pentru piete straine ca Rusia si tarile balcanice, tarile baltice, Israel, Finlanda, Rusia, Suedia si Norvegia.

“Rezultatele financiare anuntate de Electrolux Romania pentru anul 2007 sunt conforme cu obiectivele si strategia grupului. Suntem foarte multumiti de investitiile realizate pana in prezent si suntem incredintati ca rezultatele obtinute in acest an an vor intari dezvoltarea companiei pe plan local”, declara Carmen Georgescu, marketing and communications manager, Electrolux Romania.

Compania este prezenta in Romania din anul 1995 si are in componenta o divizie de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99,52% din actiuni.

Grupul Electrolux este unul dintre cei mai mari producatori din lume de aparatura electrocasnica si de uz profesional, cu vanzari de peste 40 de milioane de produse anual, catre clienti din 150 de tari. Electrolux produce frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare si aragazuri ce sunt vandute sub marcile Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka si Frigidaire. In anul 2007, vanzarile Grupului au fost de 105 miliarde coroane suedeze, iar numarul total de angajati era de 57.000.