Sefii celei mai mari companii aeriene europene lowcost, Rayanair, au anuntat ca vor anula incepind de luni, 11 august, zeci de mii de bilete care au fost rezervate prin alte site-uri online decit cel al companiei, ryanair.com.

Practic, clientii care vor dori sa se imbarce in cursele Ryanair si care nu vor avea bilete electronice rezervate prin intermediul ryanair.com nu vor putea zbura. Compania a atentionat de mai mult timp ca va recurge la aceasta masura, din cauza faptului ca nu a reusit sa ajunga la intelegeri cu zeci de alte site-uri comerciale de intermediere de bilete de avion.

Decizia se refera si la cursele Ryanair care decoleaza in prezent din Constanta spre Pisa (Italia).

Asociatia consumatorilor din Irlanda a criticat deja aceasta decizie, insa Michael O’Leary, seful Ryanair, este decis sa puna piciorul in prag: “Aceste site-uri nu fac decit sa creasca pretul biletelor oferite la prima mina de noi”, a declarat O‘Leary.

Zilnic, peste 1000 de persoane cumpara bilete pentru Ryanaiar de pe alte siteuri in afara de cel oficial, astfel ca aproximativ 30.000 de bilete vor fi anulate, in urma rezervarilor facute doar in ultima luna. Banii le vor fi returnati cumparatorilor.