Compania aeriana germana Lufthansa a comandat 30 de aeronave CS100 de la Bombardier, cel de-al treilea producator de avioane civile la nivel mondial, a anuntat, miercuri, compania canadiana, contractul ridicandu-se la 1,53 miliarde de dolari, informeaza AFP.

"Semnand acest acord de achizitionare a aeronavelor noastre din 'Seria C', Lufthansa - cunoscuta in intreaga industrie aviatica pentru standardele sale stricte in materie de tehnologie - confirma increderea lor in aparatele de zbor si in viitorul programului", a declarat presedintele Bombardier Avioane comerciale, Gary Scott.

"Noi, cei de la Bombardier, incercam sa dezvoltam o serie de avioane proiectate special pentru a satisface nevoile segmentului de piata de 100 -149 de locuri si, de aceea, suntem incantati ca Lufthansa lucreaza cu noi inca de la inceput", a adaugat Scott.

Potrivit Bombardier, pentru productia noilor aeronave s-a folosit o tehnologie avansata ce le face mai silentioase, mai ecologice si mai eficiente din punct de vedere energetic.