Directorul Sucursalei Regionale de Cai Ferate Bucuresti a CFR, Gavrila Manaila, a fost demis din functie sambata, dupa ce traficul de calatori a fost puternic perturbat in aceasta dimineata in Gara de Nord, in urma inlocuirii unui macaz, anunta CFR, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

Potrivit documentului, "motivele demiterii sunt organizarea necorespunzatoare a lucrarilor de intretinere si reparatii din statia Bucuresti Nord, nerespectarea dispozitiilor care prevedeau fluidizarea traficului feroviar in week-end-ul de 1 mai si coordonarea defectuoasa a lucrarilor de reparatii programate in Gara de Nord, ceea ce a dus la pertubarea traficului de calatori".

Atributiile fostului director regional vor fi preluate de Laurentiu Maraloi.

In cursul noptii de vineri spre sambata s-au desfasurat lucrari de inlocuire a celui mai solicitat macaz din Gara de Nord, care permite circulatia a peste 80% din trenurile care intra si ies din Bucuresti Nord. Lucrarile de inlocuire si recentralizare a macazului in instalatie au fost finalizate la ora 7.45, ceea ce a facut ca un numar de 15 trenuri sa inregistreze in total intarzieri de 580 de minute.