Sindromul de ochi uscat

Este o afecțiune cauzată de schimbările în cantitatea sau calitatea lacrimilor tale. Lacrimile sunt compuse din trei straturi principale care lucrează împreună pentru a menține ochii confortabili și protejați. Dacă ceva afectează echilibrul dintre aceste elemente, lacrimile tale se vor evapora prea repede, cauzând zone uscate.

Studiile au arătat că aproximativ 3 milioane de femei în vârstă de peste 50 de ani suferă de ochi uscat, dar acest sindrom poate afecta și bărbații și femeile de orice vârstă. Adesea confundat cu alergiile, ochiul uscat nediagnosticat poate duce la complicații pe termen lung dacă nu este tratat. Sindromul de ochi uscat poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme de sănătate sau a ochilor.

Din păcate, nu există nici un leac pentru ochiul uscat, dar există o varietate de tratamente care pot ajuta la calmarea simptomelor sale.

Simptomele uscăciunii oculare

Simptomele uscăciunii oculare pot include una sau mai multe dintre următoarele:

• Senzație de înțepătură sau corp străin în ochi

• Senzație de nisip în ochi

• Arsură

• Roșeața oculară

• Iritație

• Lacrimare excesivă

• Episoade de vedere încețoșată

• Usturime

• Senzație de oboseală oculară

• Senzație de mâncărime

• Sensibilitate la lumină

Utilizarea unor picături aşa cum sunt SYSTANE®, care au un sistem unic de lubrifiere, vă va ajuta să menţineţi pentru o perioadă mai lungă umezirea ochiului şi va conduce la ameliorarea senzaţiei neplăcute de "nisip în ochi".

Cauze ochi uscat

Ochiul uscat este un simptom asociat unui număr de boli și condiții diferite care conduc la zone uscate din cauza umidității necorespunzătoare pe suprafața ochiului. Acest lucru poate duce la diagnosticarea dificilă a ochiului uscat.

În plus, ochiul uscat poate fi ușor confundat cu alte afecțiuni, inclusiv infecții oculare și alergii. Pentru a diagnostica corect problema și a dezvolta un plan de tratament adecvat, consultați medicul oftalmolog.

Unele cauze comune de ochi uscat includ:

• Mediul (Fumul, poluarea, vantul, mediul uscat, mediul arid, aerul condiționat, etc)

• Teriminalele video (când suntem concentrați clipim mult mai rar decât în mod normal ceea ce duce la evaporarea filmului lacrimal)

• Vârstă

• Sexul ( femeile sunt mai predispuse decât bărbații datorită modificărilor hormonale provocate de: contracepția orală, postmenopauză, sarcină, lactația, menstruația, etc.)

• Afecțiuni medicale (cataractă, diabet, glaucom, afecțiuni tiroidiene, lupus, astm, artitră reumatoidă, etc)

• Tratamente medicamentoase (medicație aparat digestiv, antihipertensive, antihistaminice, beta blocante, hormoni, antidepresive, analgezice, diuretice, somnifere, etc)

• Îmbătrânirea

• Schimbările hormonale, inclusiv menopauza - Hormonii ajută la stimularea producției de lacrimi. Ca urmare, schimbările în nivelurile de hormoni pot să scadă producția de lacrimi naturale.

Systane

Cum ajută SYSTANE®

Când simptomele de ochi uscat sunt severe, SYSTANE® picături oftalmice lubrifiante lucrează cu lacrimile pentru a oferi confort și hidratare imediată, de lungă durată. SYSTANE® oferă, de asemenea, protecția de care au nevoie ochii pentru a vindeca zona afectată de uscăciunea oculară. Nu există nici un tratament pentru ochi uscat, dar lacrimile artificiale pot îndepărta temporar simptomele acesteia.

De ce SYSTANE®?

SYSTANE® este dovedit clinic că ajută la ameliorarea atât a semnelor ( ceea ce medicul poate măsura) cât și a simptomelor ( ceea ce pacientul simte).

SYSTANE® oferă nu numai confort ci oferă sprijin și la menținerea lubrifierii ochilor. Ochiul uscat poate fi o spirală descendentă. Fără cantitatea adecvată de lacrimi formulate în mod corespunzător pentru a acționa ca lubrifianți, ochii dezvoltă zone uscate. În această situație, scade secreția lacrimală, ceea ce agravează și mai mult situația. Din fericire, SYSTANE® picături oftalmice lubrifiante ajută la oprirea acestui ciclu și permite ochiilor să înceapă procesul de recuperare.

SYSTANE® oferă un strat protector pentru ca pleoapele să alunece ușor. Acest strat de lubrifianți oculari protejează toate zonele uscate și le ajută să se vindece mai repede și ușor.

SYSTANE® este recomandat pentru persoanele care suferă de sindromul de ochi uscat și care poartă lentile de contact. Studiile au arătat că, atunci când ochii sunt afectați de ochiul uscat și se folosește SYSTANE® atât înainte cât și după utilizarea lentilelor, acestea devin mult mai confortabile. Pentru mai multe informații, vizitați http://systane.ro/

Despre Alcon

Alcon, lider mondial în îngrijirea ochilor, oferă produse inovatoare, care îmbunătățesc calitatea vieții și ajută oamenii din întreaga lume să vadă mai bine. Cele trei divizii Alcon - Chirurgicale, Farmaceutice și Vision Care - oferă cel mai larg spectru de produse de îngrijire a ochilor din lume. Alcon este a doua cea mai mare divizie a grupului Novartis, cu vânzări de 10,5 miliarde USD în 2013, cu sediul în Fort Worth, Texas, Statele Unite ale Americii. Alcon are mai mult de 25.000 de angajați în întreaga lume, operațiuni în 75 de țări și o disponibilitate a produselor în 180 de piețe . Pentru mai multe informații, vizitațihttp://www.alcon.com./